SRF´18

.WORLD BY TINA, FESTIVAL&CONCERTS / pink caravan, rosa bussarna, sweden rock, sweden rock 2018 / Permalink / 4
SWEDEN ROCK 2018 - 11:e gången gillt! 4 dagars tokröjande med förlovning, rosa bussar, en jäkla massa grym musik och bästaste festivalpolarna! 
 
SWEDEN ROCK MED ROSA BUSSARNA
Sedan 2005 har jag missat tre år av olika anledningar - vilket gör årets till mitt 11:e Sweden Rock-år!* Varje år känns som att komma hem. Jag älskar festivallivet! Jag åkte även detta år med Rosa Bussarna - som jag gjort dom senaste 4 åren. Enda skillnaden var att i år var vi sex bussar istället för tre och drygt 180 pers i campet istället för 90, man kan säga att vi tog över halva Runessons - och bäst fest var det i ”Uddevallabussen” även om dom andra bussarna nog skulle hävda att partyt hände där - det gäller att hitta sitt crew. Vår buss fukouserar på frukostarna - dagens viktigaste mål. I år körde vi julafton med glögg och pepparkakor, nyårsafton med skumpa och Aladdin-ask, påskfest med måleri av teckningar och påskägg och midsommarfirande med en jäkla massa snaps. Nästa års tema är färger! Har redan börjat klura på vad vi ska hitta på för kul. 360 dagar kvar! 
 
*Missade åren 2009, 2013 och 2014
 
FRIERIET
På en festival förra sommaren sprang jag på världens finaste kille. Redan där och då, när jag flyttade in i hans tält visste jag att jag alltid vill vakna upp med den här människan. Favoritperson alla kategorier med världens mysigaste kramar, dom snällaste ögonen EVER, alltid olika sockor på fötterna och som lagar världens bästa bacon. It´s a keeper! Nu är den här fina personen mig för alltid (peppar peppar ta i trä), jag gick ner på knä vid festivalens brudbåge - och han sa JA! 
 
MUSIKEN
Av 80 band lyckades jag se 14, man måste vara på minst halva spelningen för att det ska räknas, att stå i barkön och lyssna samtidigt är inte helt godtagbart haha. Nöjd med årets musikupplevelser, fler band än jag vanligtvis lyckas hinna med. Det är ju så sjukt kul att hänga med folk så man knappt har tid att springa på spelningarna. Årets musikhöjdpunkter för mig var Turbonegro, Helloween och Hardcore Superstar. Headlinarna Iron Maiden och Judas Priest var såklart grymma som alltid (sett båda flertalet gånger). Men fokus låg på coola effekter - vilket för mig inte är speciellt coolt. Jag är där för musiken, inte för 3D effekter och eld. Ozzy däremot, himla kul att se honom, hade mer eller mindre förväntat mig att han skulle sitta i en stol hela spelningen och mima - men han körde på så gott han kunde, trots att han rör sig saktare än mormor med rullator. Det vägdes upp av Zakk Wylde - en av världens bästa gitarrister - han röjde gärnet för dom båda. Kul att äntligen ha fått se legendaren Ozzy live - gladast blev jag när dom öppnade med Mr Crowley!
 
- The Quireboys // Bullet // Hardcore Superstar // Buckcherry // Nazareth // Helloween // Iron Maiden // Turbonegro // Inglorious // Ozzy // Crashdiet // The 69 eyes // Judas Priest // Backyard Babies - 
 
Tänker att jag inte behöver berätta så mycket mer om galenskaperna - bilderna talar för sig själva. I sommar har vi ytterligare två festivaler inplanerade, Öland Roots & Krökbacken i Leksand. Längtar redan efter mer festivalfeeling! 
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Men ååh, grattis till förlovningen!

Svar: Tack så hemskt mycket!
World by Tina / Tina Axelsson

#2 - - Fantasy Dining :

Så roligt, grattis. Kul att du fria på samma plats som ni träffades. Härliga festivalbilder:)

Svar: Inte riktigt samma plats, men festival som festival:) TACK! Supermegahappy! Stormtrivs du i Taiwan?
World by Tina / Tina Axelsson

#3 - - Eva/ Leva som Eva:

Grattis! Inga frierier för min del, men 11 band på två dagar (fre-lö) var väl ganska bra jobbat!?

Svar: Det var definitivt imponerande!!! Bästa spelningen?
World by Tina / Tina Axelsson

#4 - - Eva/ Leva som Eva:

Bäst enligt mig var nog Turbonegro, och så Destruction, tysk trash metal, bara för att jag längtade efter sådan musik just då, efter alla trötta gubbar ;-)

Svar: Hahaha! Ja ibland kan man verkluigen få nog av gubbrockare. För två år sedan var Raised Fist årets bästa spelning - och jag gillar knappt ens dom i vanliga fall.
World by Tina / Tina Axelsson

Till top