SUMMER OF´18

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: EUROPE, .WORLD BY TINA: HAPPY CAMPER / bjursjön, eurotrip, freedomtravel, midsommar i dalarna, park4night, småholmarna, öland roots / Permalink / 3
EUROTRIP! 3 veckor i Sverige, 3 veckor i Europa. Från Sverige ner till Portugal genom Tyskland, Belgien, Frankrike och Spanien - och hem igen via Gibraltar och Andorra. Drygt 700 mil tur och retur. 
 
En resa på ca 700 mil enligt mina beräkningar. Inget är förutbestämt, utan resplanen är mer en skiss sen tar vi det som det kommer, kanske hittar vi andra roliga ställen på vägen som vi bestämmer oss för att stanna på istället. Planen var från början att investera i en gammal husbil, men det blev för mycket jobb och fix och för lite tid så istället bestämde vi oss för att ta min Toyota Yaris Verso och transformera till en bobil. För förvaring av tält, grill, gasolkök och andra otympliga saker kommer vi att komplettera bilen med en rejäl takbox. I helgen testcampande vi vid Bjursjön i Uddevalla och vid Småholmarna i Henån. Båda två gratiscampinar som vi fick nys av via appen Park4night - superduperapp som kommer att användas flitigt under resan. Vi har tänkt att fricampa där det går och köra betalcampingar när vi behöver duscha eller där fricampande är förbjudet som till exempel i Portugal. 
 
Vi startar vår semester i Dalarna, där vi ska fira midsommar och bygga om bilen för bättre förvaring och säng därefter är vi ganska planlösa och kan åka lite vartsom helst i Sverige innan det är dags för en vecka på öland och festivalen Öland Roots i mitten av Juli. Därifrån rullar vi ner mot Trelleborg eller Malmö och tar färjan alternativt Öresundsbron över till Danmark och sen via Rödby/Puttgarden till tyskland. Vad vi väljer beror lite på prisläget - men det hade varit skönt att sova ut på nattbåten efter en veckas festivalande. Grovskissen för vår resväg ut så här: 
 
Sverige - Danmark/Tyskland (xxx mil)
 
Puttgarden eller Travemunde - Belgien (70 mil)
 
Eventuellt via Nederländerna
 
Belgien - Saint Malo (55 mil)
 
Saint Malo - Biarritz (65 mil)
 
Biarritz - Bilbao (15 mil)
 
Bilbao - Coruna (55 mil)
 
Coruna - Ericeira (55 mil)
 
Ericeira - Gibraltar (60 mil)
 
Gibraltar - Andorra (120 mil) + eventuellt ta färjan över till Marocko/Tanger. 
 
Andorra - Sverige (220 mil) 
 
Just nu håller vi på att fixa med allt det praktiska som miljömärken, campingkort, bilförsäkring och diverse blanketter som kan behövas vid vägtullar m.m. Tur att det finns så många bra tips från andra resebloggare att använda sig av. Stort tack till freedomtravel.se för er suveräna checklista (länk)
 
Vi tar gärna emot alla tips ni har om spännande resmål längst vägen, vägar att undvika eller ställen som är totalt överskattade. Allt av intresse, vi är så sjuuuuukt pepp! 
 
 
#1 - - emma:

åå vad mysigt att bo sådär i bilen

Svar: Superdupermysigt! Undrar bara om vi tycker det efter 6 veckor också hahaha
World by Tina / Tina Axelsson

#2 - - Marias Memoarer:

men åh vad härligt!! Jag saknar verkligen livet i bil från Australien-tiden :)

Svar: Åh det förstår jag! Jag skulle gärna gjort en australien-resa i bil!!!
World by Tina / Tina Axelsson

#3 - - Christine - 29°:

Åhhh vilken resa! Och kul att bygga om och bo i bilen. Läckert. :)

Svar: Ja, det ska verkligen bli superkul! Nästa gång blir det kanske en riktig bobil haha. Två veckor kvar tills resan börjar!
World by Tina / Tina Axelsson

Till top