NORDENS ARK

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: NORDIC COUNTRIES, .WORLD BY TINA: SWEDEN / Nordens ark, canon powershot gx7 II, hunnebostrand, pallaskatt, persisk leopard, sandkatt, åby säteri / Permalink / 1
NORDENS ARK - på vinterpromenad bland hungriga leoparder, lekfulla tigrar, en skuttande järv och arga vildkatter. 
 
Efter att vi varit och lyxat oss på Vann Spa åkte vi vidare till Nordens Ark som bara ligger ca 10 minuters bilväg därifrån på Åby Säteri i Hunnebostrand. Nyligen skrev jag ett reportage om djur och turism - detta ett ett av dom få ställen som jag tycker man ska stötta, vars syfte är att rädda och bevara utrotningshotade djur. Detta görs genom att låta djuren bo i så naturliga miljöer som möjligt, det görs forskning om djurens överlevnadsmöjligheter och de samarbetar med andra parker som arbetar mot samma mål. 
 
Vi hade tur just den här dagen, trots bitande kyla fick vi se dom röda pandorna sova högt uppe i trädtopparna, tigrarna leka, vargarna smyga omkring i skogen, en snöleopard söka sig till solljuset, en trött asiatisk vildhund vila i snön, en tokigt skuttande lycklig järv, uppleva matningen av dom (hungriga) persiska leopardena som bara får mat varannan dag - idag var det hästkött på menyn som dom minsann fick kämpa för - och framförallt mitt favoritdjur - pallaskatten, en tufsig vildkatt som låg och blängde på oss från sitt hus. 
 
Tips! Vill man vara med och engagera sig i djuren och deras arbete så tar dom tacksamt emot gåvor och donationer. Man kan också bli fodervärd eller fadder åt valfritt djur i parken. Alla bidrag hjälper! Detta inlägget är inte sponsrat utan detta skriver jag för att jag vill hjälpa till och sprida deras arbete.
 
Har ni besökt Nordens Ark? Har ni några favoritdjur? Mitt är utan minsta tvekan katten (alla raser) men lite extra mycket är jag förtjust i pallaskatten som är en asiatisk vildkatt och sandkatten som bor i norra afrikas öken. 
 
Ps. fasen vad svårt det är att fota djur som inte vill vara still - eller är helt ointresserad av dig och din kamera. Men fick en positiv överraskning då jag upptäckte att  superkameran jag använde automatiskt trollar bort staketet framför. Canon Powershot GX7 II är den bästa kompaktkameran jag någonsin använt. Toppenbra som komplement till min gamla systemkamera - som jag nu köpt ett wifi-minneskort till så att jag driekt kan föra över bilderna till telefonen och molnet. Smartaste lösningen för att slippa lägga en hel förmögenhet på ett nytt kamerahus. Onödigt att ersätta något som fungerar alldeles utmärkt. Sen kan jag bli lite irriterad på bloggare som ständigt köper nya kameror för att dom inte tycker att dom tar bra bilder - det gäller ju att lära sig bildkomposition och kamerans funktioner. Det blir inte bra bilder bara för att man köper en svindyr kamera.
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Åh snöleoparderna!

Till top