THIS IS JULAFTON

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: THIS IS... / fira jul utomlands, gadventure, gecko tours, julafton 2018, julafton utomlands, rosa bussarna, xmas abroad / Permalink / 5
 
FIRA JULAFTON UTOMLANDS - i år blir 7:e året i rad nu som jag kommer vara på resande fot över jul & nyår.
 
2012 INDIEN
Merry Christmas från en hotellpool i Udaipur med nya bekantskaper från hela världen. 
 
2013 MAROCKO
Julledighet med bästis på ett rooftop i Marrakesh. 
 
2014 AFRIKA
Traditionellt julaftonsfirande på ett rosa busstak i Tanzania med safari och utsikt över ett snötäckt Kilimanjaro. 
 
2015 THAILAND
Julaftonsdrinkar på 64:e våningen i Lebua State Tower i Bangkok. 
 
2016 BALI
Julparty med en polare från New York, som jag träffade i Indien - i Seminyak på Bali. Bottoms Up! 
 
2017 AZORERNA
Utan tvekan dom coolaste öar jag besökt - och första julen med världens bästa. Det gjorde ingenting att julaftonsmiddagen bestod av hamburgare och öl i en i övrigt helt stendöd stad. 
 
2018 ISRAEL
Årets julfirande: I år planerar vi att fira jul på Jesus födelsedag - i hans födelseort Betlehem. 
 
Av alla dessa måste jag nog säga att Indien är min mest minnesvärda, första julen utan familjen - och tydligen så föll det mig i smaken. Det där med jul har nog aldrig riktigt varit min grej. Min grej är tydligen att packa ner tomteluvan och bege mig ut i världen. Dessutom en bra tid för att få ledighet från jobbet utan större problem. Vilken är er mest minnesvärda julafton? Eller föredar ni att fira traditionell julafton med familjen? 
 
 
 
 
#1 - - Maria:

Har försökt få igenom en jul utomlands utan måsten med familjen men mannen protesterar. Gillar att förbereda inför jul med lite pynt och lugna adventshelger men själva julafton kan jag numera vara utan, fast förra året med bara familjen ute på Tjörn var riktigt mysigt, sällskapssspel och lite julmat och sen på juldagen kom svägerskan med familj och vi åt skaldjur och la pussel och spela mer spel

#2 - - pilla:

Har bara varit utomlands en jul (Australien) och det var rena döden. Däremot nyår har jag varit borta fler gånger än hemma. Julafton är jag som sagt helst hemma, har en minifamilj men en av de få gångerna vi ses under året så det är värt det alla dagar.

#3 - - Marias Memoarer:

Jag älskar julen och julstämningen för mycket för att vilja resa bort då 😊 det skulle isf vara ett resmål med minst lika mycket julstämning som hemma, så inget varmt ställe iaf 😅 Min jul i Australien kändes smått absurd, men det blev helt ok och lite kul i slutändan ändå, man måste ju gilla läget 🙂

#4 - - FREEDOMtravel:

Stor igenkänning på detta! Vi har firat jul lite här och där, bland annat i Nya Zeeland, Kenya, Ukraina, Marocko, Malaysia och Filippinerna. I år blir det Sri Lanka :) Mest minnesvärt? Ja, det är nog Kenya. Vi hamnade där under oroligheter under ett val, och var mer eller mindre instängda på ett litet pensionat tillsammans med två andra par, medan vägarna stängde, maten sinade och det blev mer och mer blodigt utanför pensionatets mur. Vi körde en runda runt bordet då alla fick säga "If I survive ..." och vad vi drömde om att göra i livet. Det var ju minnesvärt på sitt sätt. (Och det hela slutade med att vi betalade en taxichaufför två månadslöner för att köra oss mellan brinnande bilar till Tanzania.)

#5 - - Fantasy Dining:

Även om jag reser mycket så har jag faktiskt alltid varit hemma på just jul. Nyår däremot har jag firat lite varstans i världen.

Svar: Jag är ändå inte jätteförvånad, känns ändå som hema julen är ett galet tema i sig:) Vart i Sverige brukar ni fira?
Tina Axelsson

Till top