FIESA SAND CITY

.WORLD BY TINA / Roadtrip, algarve / Permalink / 2
SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________
 
PORTUGAL: Fiesa Sand City
 
FIESA SAND CITY
På vägen från Portugal till Gibraltar besökte vi ett ställe vi sett sjukt mycket reklam för överallt i Algarve, och i Spanien om jag inte minns fel - Fiesa Sand City - International sand sculpture festival - med hundratals stora sandskulpturer av duktiga konstnärer från hela världen. Enligt dom själva, den största sandstaden i världen som i år fyllde 15 år. Några skulpturer såg betydligt äldre ut än andra så jag gissar att dom blandar lite och bygger nya allt eftersom, under vinterhalvåret förstörs säkert många av vind och regn. Som jag förstod det så hade konstnärerna relativt fria händer men dom blev tilldelade en tema att göra något på, typ TV, musik m.m. Mina favoriter var Yoda i Starwars och den galne katten i Alice i Underlandet. Bowie var riktigt snyggt gjord också. 
 
Tyvärr hann vi bara utnyttja dagsentrén den här gången, men det verkade riktigt coolt att få se den upplyst på kvällen. Priset gällde för entré på dagen och en på kvällen - men vi var för peppade på att åka till Gibraltarklippan och kolla in aporna istället. Sagt och gjort. Hej då Portugal och vackra Algarvekusten. 
 
Länk till deras webb för mer info: http://www.fiesa.org
 
 
 
#1 - - Fantasy Dining :

Riktigt coolt! Får säga att jag också föll för Alicekatten. Hade kunnat gå omkring där hur länge som helst!

Så roligt med Bukarest, när åker du dit?

#2 - - Linda:

Så mega awesome verkligen! Behandlar dom med något för att få dem att hålla mer tro. Tänker att det borde ju liksom falla sönder mer, är ju trots allt sand.

Svar: Ja, känns som att jag hade gillar Vilnius, älskade Gdansk och Sopot. Favvon var med Gdansk såklart. Ah så coolt. Undrar om man kan köpa den någonstanns här hemma? Hojta om du stöter på den. Systemet kanske har?
Japp, helgen har verkligen varit händelserik och hade en så härligt lyckad dag igår på eventet som vi anordnade. Så roligt! Idag känner jag mig 100% frisk, annars har jag knaprat alvedon sen i fredags.

Till top