ART & THE CITY: BERLIN

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: ART & THE CITY, .WORLD BY TINA: CITY LIFE, .WORLD BY TINA: EUROPE / Berlin, east side gallery, resetips berlin, urban art, världens längsta konstverk / Permalink / 2
BERLIN - THE city of urban art! 
 
Ur ett konstperspektiv så har Berlin alltid varit ett av dom mest vågade städerna när det gäller utomhuskonst - och då främst gällande graffiti. Att det har blivit så tror jag är mycket tack vare rivningen av muren som då blev en naturlig plats för konstnärer att uttrycka sig. På västra sidan var det färglatt redan innan och när muren revs spred sig det över till den grå sidan, också benämnt som Östberlin. Likt en gigantisk canvas,  East Side Gallery - kanske ett av världens längsta konstverk vågar jag påstå. 
 
Det finns mängder av stadsguider som tar dig runt staden till dom största och de mest kända muralmålningarna, men även till dom lite mindre kända på bakgator och områden turister kanske vanligtvis inte hittar till. Vill du vara säker på att se mycket konst bege dig till Friedrichshain, Kreuzberg, Prenzlauer Berg, Neukölln, Kreuzkölln och Hachesche Höfe (...som är en personlig favorit med sina nerklottrade innergårdar). 
 
Nedan följer ett urval av konstrelaterade bilder från mina fyra resor till staden. Kameran är alltid med mig och mina ögon letar ständigt efter konst, i både stort och litet format. 
 
 
FLER RESETIPS BERLIN
 
 
 
#1 - - Malin Lundsten:

Åhh vilket inspirerande Berlininlägg!! Drömmer ännu om att en dag bo där, kanske i några år eller så. Fina bilder också :)

#2 - - Tina Reiser:

Berlin er virkelig en spennende by! Hadde bare én dag der da jeg var der, så jeg må tilbake dit en gang :)

Till top