GUGGENHEIM BILBAO

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: ART & THE CITY, .WORLD BY TINA: EUROPE, .WORLD BY TINA: EUROTRIP18, .WORLD BY TINA: SPAIN / Guggenheim, bilbao, daniel buren l arc rouge, frank gehry, guggenheim bilbao, maman louise bourgeois, pop galo joana vasconcelos, puppy jeff koons / Permalink / 4
SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________

MUSEO GUGGENHEIM BILBAO
 
Museo Guggenheim Bilbao - för någon som gillar konst, design och arkitektur är det här huset en dröm att få betrakta, eller snarare beundra. Inuti byggnadsverket gömmer sig en extraordinär samling av verk inom modern och samtida konst.  
 
Öppnades 1997 och är ritat av Frank Gehry - designat för att fånga ljuset och är sedan dess omnämnt som ett av världens mest spektakulära byggnader. Jag nickar och håller med. Detta är ett av två Guggenheimmuseum, det första och kanske mest kända ligger i New York. Utöver det finns samlingar i Venedig och Dubai.
 
Tiden räckte bara till för en titt på huset och skulpturerna utanför som Maman, jättespindeln av Louise Bourgeois (andra gången jag ser den live), den gigantiska hundvalpen, Puppy av Jeff Koons och den portugisiska tuppen Pop Galo av Joana Vasconcelos (ej permanent, utlånad till november 2018) och La Salve Bridge som inte är en del av Guggenheim, men som mer eller mindre blev det efter att den franska konstnären Daniel Buren kompletterade bron med L´arc Rouge, den röda triumfbågen på museets 10-års jubileum, 2007. 
 
Ps. Nu har jag en väldigt bra anledning att planera in en weekendresa hit - för att få se insidan också. Vem hänger med? 
 
 
 
 
 
#1 - - Emma Engström:

Wow, vad impad ma blir! :D

#2 - - Anonym:

Coolt ställe, hit vill jag gärna åka! Vi ville åka till Bilbao under vår Europa runt-resa 2015, men det var vinter då och vi höll på att frysa ihjäl i vår husbil (hade inte rätt papper för att få köpa gasol i Spanien) så vi var tvungna att skynda oss till Portugal ... ;)

#3 - - FREEDOMtravel:

Oj, hur blev jag anonym? Inte meningen ...

#4 - - Linda:

WOW vilket ställe!!!!

Till top