NORRA PORTUGAL

SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________
 
NORRA PORTUGAL: Torreira & Cabo da Roca

När man talar om Portugal tänker nog många på huvudstaden Lissabon och/eller populära orter längs med Algarvekusten som till exempel Albufeira. Innan denna resa hade jag bara varit på Portugisiska fastlanden en endaste gång, då jag som 16-åring åkte med familjen till Alvor - på just Algarvekusten. En stad som vi kommer att göra återbesök i senare under resan. Vi spenderade också tre veckor i vintras på Azorerna. Länk: http://worldbytina.se/category/world-by-tina-azores.html En ö-grupp som många inte ens vet vart den ligger, men den tillhör alltså Portugal trots det långa avståndet. Portugal är definitivt ett av mina favoritländer i Europa - ja, kanske i hela världen när jag tänker efter. 
 
TORREIRA
Första stoppet i Portugal föll på Fiskebyn Torreira i kommunen Aveiro, ganska nära spanska gränsen i Norra Portugal. En by full av färgglada klassiska portugisiska fiskebåtar och billigt vino verde = grönt halvbubbligt portugisiskt vin, finns på Systembolaget under namnet Gazette. Vi kom fram till Torreira ganska sent och bestämde oss för att slå camp direkt och säga godnatt. Efterföljande morgon försökte vi beställa frukost på närmsta café, gick hyfsat, lyckades bli serverade ett glas juice och en liten baguette med ost. Gissar att just den här byn inte är överbefolkad av turister… 
 
Resten av förmiddagen spenderade vi med att försöka fiska fisk och krabbor. Resultat: Fisk = 0 Krabbor = 10 Krabborna var dock för små för att äta så dom fick fortsätta leva ett tag till.
 
CABO DA ROCA
På väg ner mot Algarve som var vårt mål för den här roadtrippen (även fast resan inte slutar där, vi ska ju hem också) stannade vi till i Cabo da Roca - Europas västligaste punkt på fastlandet - vilket WOW-utsikt. Därefter åkte vi längst med kusten och passerade gigantiska korkträdsodlingar med tusentals ”halva” korkträd (googla på hur man tar fram kork så förstår ni varför) och ett stort naturreservat med storkbon innan vi kom fram till "The end of the world" - Sagres & Algarvekusten.
 
 
 
 
#1 - - pilla:

Föll för fiskebåtarna. Ser verkligen urmysiga ut!

#2 - - Ann-Louise:

Gillar verkligen de färgglada fiskebåtarna!

#3 - - Marias Memoarer:

Så otroligt fint det ser ut där! Portugal känns som ett land jag borde besöka inom de närmsta åren :)

Svar: Jodå, Christiana hann jag också med, det bloggade jag faktiskt om innan detta inlägg, så kolla gärna in det :)