SAN SEBASTIAN

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: EUROPE, .WORLD BY TINA: EUROTRIP18, .WORLD BY TINA: SPAIN / biscayabukten, donostia, mil catas, mil catas san sebastian, san sebastian / Permalink / 4
SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________

SPANIEN: San Sebastian
 
…eller Donostia som staden heter på spanska ligger vid spanska atlantkusten, i Biscayabukten i regionen Baskien. Det är regionens största stad och befolkas av ca 190 000 personer. Under tidsperioden som ofta benämns som belle epoque blev staden ett populärt tillhåll för dåtidens elit som byggde flera av dom pampiga byggnaderna. Sedan 90-talet har staden satsat på turism och framförallt surfing. Det finns två stränder på var sin sida om city, La Concha som är den största och som också fått utmärkelse som en av världens finaste och den mindre, Zurriola (som ni ser på bilderna nedan) som lämpar sig mer för surfing. Vi hade inte så mycket tid att spendera här då vi ville hinna till Bilbao samma dag, så det blev en snabb titt på staden, lite fotograferande och intog resans bästa lunch. 
 
Här kommer ett tips på en restaurang som vi båda verkligen kan rekommendera MIL CATAS - deras menu del dia was to die for och extremt prisvärd, typ en hundring var för förrätt, huvudrätt och en cola - vi körde ju bil.Just denna dag serverades deras egna variant av en klassisk gazpacho (kall grönsakssoppa), en bonitosoppa (vit tonfisk), suveränt tillagad merloza (kolja) och spanish meatballs. Supermätta vinkade vi hejdå till San Sebastian och fortsatte vi sedan färden mot Bilbao och Guggenheim-museet. 
 
 
 
#1 - - Fantasy Dining:

SAN Sebastian står på min lista. Shit vad många ställen ni hann med på er road trip. Man skulle varit med på den ;)

Svar: Än så länge har jag bara kommit typ halvägs på resan på bloggen, kommer va klar vid årskiftet typ haha. Men det va verkligen ett äventyr och vi hann med så sjukt mycket!
World by Tina / Tina Axelsson

#2 - - pilla:

Ser supernice ut! Står också på min att resa till lista. Är inget Spanien fan hitintills men ger det gärna flera chanser efter minst 10 försök.

#3 - - Marias Memoarer:

San Sebastian ser ut som en riktigt trevlig ort ju :)

#4 - - Petra :

Wow vilken resa ni har haft :) San Sebastain står verkligen på min "bucketlist"

Till top