A TRUE BUS STORY

 
En bussberättelse mellan Göteborg och Oslo 31 januari 2019 

Planerad resa. Avfärd från Göteborg 17.30. Får ett sms om att bussen är 15 minuter försenad. Efter 30 minuter anländer den. Alla går på. Vi är på väg.

Blir stannade i tullen vid gränsen. Inget konstigt. 30 min senare och tre passkontroller senare är vi på rull igen. Åtminstone i en dryg timme när vi helt utan förvarning stannar vid en bensinstation. Chaffisen ska ha rast i 45 minuter pga försening. Ett högt frustrerat pustande hörs i bussen. Ok. Inte chafförens fel. Vi väntar. I 20 min. Sen börjar bussen köra igen. Återigen utan förvarning. Hinner ut på motorvägen. Kör några minuter när någon plötsligt inser. Vi saknar 4 personer! Ojdå. Ingen känner dom. Ingen har deras telefonnummer. Förvirring uppstår. Något stressad busschaufför. Irriterad resenär försöker lösa situationen. Chaffören påpekar. Ganska högljutt - ”jag är inte gud”. Vi står still. Mitt på motorvägen. I böcksvart mörker. Lastbilar kör förbi farligt fort. Det känns inte bra. Den lösningsorienterade resenären kommer på - vi ringer macken! Lösning: Dom 4 kvarglömda får ta taxi. 3 mil kvar till Oslo. Men resan är inte slut här. En vägarbetskö och en buss i diket (tack och lov inte vår) anländer vi till slutdestinationen Oslo Central. 160 minuter efter planerad ankomsttid.

Planerad ankomst 20.50. Faktisk ankomst 23.30.

Slutsats. Det blir inte alltid som man planerat. Alla resor. Långa som korta kan bli mer äventyrliga än planerat. Det ska bli kul att slå sig in i resebranschen - en erfarenhet rikare. Och det blev ju en kul travel story av det hela. Med vänlig hälsning er blivande resekonsult. 

Ps. Chaffisen gjorde bara sitt jobb och löste det så bra han kunde i en, eller ja ...flera stressiga situationer. Cred!

Har ni några roliga reseberättelser att dela med er av, där det liksom inte blev riktigt som ni tänkt er? 
#1 - - Reiselinda:

Det låter som en spännande bussresa! Det blir, som du säger, åtminstone bra historier av det!! Jag har en mardrömsbussresa på endast en timme i baggaget. Efter att ha tagit mattbuss från Oslo till Stockholm och buss till Uppsala, var det sista timmen kvar med ny buss. Klockan var tisigt på morgonen, det var runt 20 minus ute och bussen kom sent, direkt från garaget. Chauffören lyckades inte få i gång värmem trots flera extra stopp och när jag kom fram och skulle gå hem var jag så frusen att jag knappt kände att jag hade fötter...
Min mest utmanande reseupplevelse var dock när jag fastnade i snöstorm i Frankfurt. http://www.reiselinda.se/att-fastna-i-snostorm-och-nagra-lardomar-jag-tog-med-mig/

#2 - - Malin:

Ja så kan det bli ibland :) Man är kanske lite ovan att det händer i Norden, men skull det ha varit till exempel Sydamerika skulle man inte ens ha blinkat.

Svar: Helt sant! Vi är verkligen bortskämda med bra kollektivtrafik. I Indien skulle jag blivit förvånad OM bussen varit i tid;) Det mest punktliga landet jag rest i är Japan, där ber dom om ursäkt om t-banan är 30 sek försenad.
WORLD BY TINA

#3 - - Desirée travels:

Ouff! Det hørtes ut som en slitsom reise, godt dere kom frem til slutt. :) Da jeg var i Albania i fjor hadde siste buss til byen jeg skulle til gått for kvelden. Heldigvis er albaniere utrolig hjelpsomme, og noen fortalte oss at det snart kom en liten minibuss som ville kjøre dit vi skulle. "Supert", tenkte vi. Bussen kom, og ingen kunne engelsk, men vi fikk forstått at joda, de skulle til samme sted som oss. Og de skulle dra om 20 minutter. En time senere satt vi fremdeles på samme sted, mens alle rundt oss ropte på albansk. Vi kom oss frem til slutt da, bussen gikk og alle var fornøyde. Kanskje albansk tid bare er litt som gresk tid? ;)

Till top