OSLO VINTERPARK

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: NORDIC COUNTRIES, .WORLD BY TINA: NORWAY / OSLO VINTERPARK, SKIDBACKE OSLO, SKIDOR OSLO / Permalink / 2
 
OSLO VINTERPARK
 
Hur många storstäder kan skryta om att man kan ta tunnelbanan till backen? - Nej, Dubai räknas inte. 
 
BACKARNA
Det finns flera olika backar i olika färger. Ni som åker skidor eller snowboard fattar grejen. Jag som enbart stått på ett par skidor fyra gånger i mitt liv kan inte riktigt uttala mig om kvalitén på varken snö eller backe. Men det kändes bra. Sju år sedan jag tog mig ner för en backe sist, och då vill jag minnas att det inte kändes lika bra. Då var jag livrädd. Det var i Hassela utanför Sundsvall, 2009, alltså 10!!! år sedan. Innan dess var det på en skolresan i 9:an, i Granheim utanför Hemsedal och i Ulricehamns fejkbacke, båda troligtvis under samma år. 
 
OUTFITEN
...20 år senare - still going strong a la 90´s fashion. Kläderna jag har på bilderna köptes inför den där skidresan i nionde klass. Använda sammanlagt 4 gånger under 20 år. Som (snart) nybliven Oslobo känns det obligatoriskt att äga vinterkläder. Jag tror bestämt att jag ska investera i en ”ny" outfit. Satsar på second hand boomen som brukar dyka upp i Oslos skolor runt vårkanten. Ett par pjäxor vore bra också. Storlek 34 tack. 
 
UPPLEVELSEN
Ok, snö är inte min grej. Inte kyla heller. Vinterlandskap är vackra, men att befinna mig mitt i dom roar mig inte särskilt. Men jag erkänner, det var kul, ett par timmar och jag kan sträcka mig såpass långt att jag kan öka skidåkandet från en gång vart tionde år till en gång varje år (omg!?!) - det är ändå en rejäl ökning. Och lite av en kompromiss till killen som gillar att åka snowboard med mig som sällskap.
 
AFTER SKI
Det enda negativa med att ta sig till en backe till och från sitt hem är att upplevelsen med "skidresa" och framför allt after ski går förlorad. Vi löste det genom att hänga i stugan i Oslo där killen och hans polare bor, bjuda in lite folk, lyssna på after ski-listor på spotify och dricka bärs. Hemma after ski funkar lika bra. DIY. 
 
PRIS & SÅNT
Parken ligger ca 20 minuter utanför Oslo, med buss och tunnelbana tar det 30-60 minuter beroende på vart i staden du utgår ifrån. Jag betalade 480 nok nok för hyrning av skidor/stavar/hjälm/pjäxor och ytterligare 430 nok för liftkort för en dag. Samt 36 x 2 nok för kollektivtrafik. 
 
 
 
#1 - - Pilla:

Åh vad kul! har aldrig åkt skidor där även om jag bott i Oslo..

Svar: Väldigt praktiskt att ha en skidbacke så nära! Även om jag nog personligen föredrar att åka iväg lite längre och bo i stuga:)
WORLD BY TINA

#2 - - Linda:

Så himla häftigt faktiskt trots att jag inte gillar varken snö eller skidor, haha.
Svar: Håller helt med dig onödigt flygande inrikes och förmåner till dem som väljer att åka andra medel inom Sverige bör gynnas med extra ledighet såklart!

Svar: Inte heller nån vinterfantast, därav mina fyra upplevelser någonsin av skidresor haha. Men what the fuck, ska jag bo i Oslo är det lika bra att lära mig, och nu är det bevisat att jag kan:) Så jag också kan åka med på hyttetur 😉
WORLD BY TINA

Till top