RED SEA DOWN UNDER

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: ASIA, .WORLD BY TINA: ISRAEL / coral beach, coral beach nature reserve, eilat, israel, red sea, röda havet / Permalink / 1
 
EILAT UNDER WATER. During our holiday in Israel we explored the fantastic under water world at the nature reserve Coral Beach in Eilat. 
 
Livet under ytan är en fantastisk grej att uppleva - och röda havet är det allra bästa stället att uppleva det på! Två dagar tillägnade vi åt snorkling, mestadels i naturreservatet vid Coral Beach (ca 10 min med bil från Eilat), vi bodde dock på ett hotell i närheten av stranden, Club In Eilat. Naturreservatet var uppbyggt som en lång bana där man simmade längst med utmärkta bojar - bra för att skydda korallerna! 
 
Vi såg så himla många fina fiskar, jag kan inte namnen på alla men papegojfiskar, kulfiskar, krokodilfisk en rocka och en muräna var några av dom. Muränan ser ni slingra sig genom stenen på sista bilden. Lite läskigt att vara så nära ett så farligt djur. 
 
 
#1 - - Marias Memoarer:

Alltså påbörjar man snorklingen från land/en brygga, eller ska man ut med båt först? Jag är också sugen på Eilat i kombo med Jordanien framöver 😊

Svar: I naturreservatet var det korta bryggor ut från stranden, väldigt korta, kanske 10 meter sen är korallrevet precis där. Man kunde också göra prova-på-dyk. Åker du själv skulle jag rekommendera att bo inne i stan och ta lokalbussen (typ en kvart) till revet och obeservatoriet, det fanns inte så mycket annat att göra där så vi hade mest balkongfester och gosade med katter. Upplevde korallerna i Egypten som snäppet vackrare, men det var några år sedan jag var där och dom förstörs fort...nästa gång vill jag snorkla i Aqaba, Jordanien på andra sidan viken, det verkade vara ett längre rev, men vet inte om det var naturreservat där.
World by Tina

Till top