SRF STORIES 19

.WORLD BY TINA, FESTIVAL&CONCERTS / rosa bussarna, sweden rock festival / Permalink / 0
SWEDEN ROCK STORIES 19. Hemkommen från ytterligare ett superdunderbra år på Sweden Rock Festival med Rosa Bussarna. Med fokus på ”super”: livsfarlig absinthe å en å annan isbjörn...
 
 
ON STAGE
Banden var lite mer måttliga än andra år - men det fanns guldkorn - som alltid. Hank von Hell och Danko Jones var två av dom. Såg också Tenacious D, för tredje gången, eller ja, såg och såg, jag hörde dom och skymtade dom på bildskärmen, det är så när en är 1,5 meter kort, Uddevallabandet och vännerna i Electric Hydra, LOK’s återförening, hyllningskonserten till Strängen, gammelrockarna i Kiss, grek/finnarna i Beast in Black och svensk/irländska Sir Reg - och några låtar med blandade band, men den oskrivna regeln är att höra minst tre låtar, annars gills det inte. 
 
TEMAFRULLE DE LUXE
Årets höjdpunkter var i vanlig ordning våra tema-frullar som växt sig till en stående punkt på dagordningen, innan banden drar igång. I År med fokus på ”after”, vilket resulterade i After Beach, After Ski och Afternoon Tea - utmärkt engagemang från alla inblandade! Nästa år hörde jag rykten om bland annat en hippiefrukost, det ser jag redan fram emot.
 
LIVING ON A BUS
Och för alla er som undrar varför jag åker dit med Rosa Bussarna - folket: vi är ett helt galet fantastiskt gäng på 6 stycken bussar från hela landet, lyxen att slippa tält + det coola med att bo på busstak. Och slutligen, att en buss hämtar upp i Uddevalla, som vi dessutom lyckats fylla med folk som åker ända från Landskona upp till Uddevalla bara för att få åka med oss ner till Blekinge igen och äta uddevallare (grillkörv) och skåla kaffekask - bästa festen börjar redan på vägen ner! Det vet alla! 
 
SEE YOU LATER ALLIGATOR
Jag har varit på SRF så många gånger att jag typ tappat räkningen. Enligt bloggen verkar det vara 12 gånger, fast ska jag vara ärlig så trodde jag faktiskt att det var fler. Gött sliten som vanligt efter 4 dagars hårt röjande - men längtar redan tills nästa år! På återseende 3 juni 2020!
 
 
 
 
 
Till top