37

.WORLD BY TINA, PARTYLIFE, TINA / 37 / Permalink / 5
 
37. MY FAB LIFE! Om att fylla 37. Om att flytta till ett annat land. Om att säga hejdå till kollegor efter 14 år. Om att drömma om en karriär inom resebranschen och att längta efter reseäventyr. 
 
VAD ÄR HEMMA? 
Under mina 37 år har jag flyttat runt en hel del. Jag började min resa i Alingsås. Hamnade därefter på Tjörn där jag bodde på tre olika orter. Kom in på kommunikationsvetarprogrammet i Uddevalla. Köpte radhus i Vara. Flyttade tillbaka till Uddevalla till en liten vindsvåning på 23 kvadrat. Just nu - hemlös i väntan på flytt till Oslo. Första gången jag ska bo i en storstad, första gången jag ska bo i ett annat land (om man inte räknar mina två månader då jag jobbade på ett hotell på Irland). Sammanlagt nio flyttar, nio olika hem. Nu ser jag fram emot mitt tionde. Det som jag hoppas ska bli det som känns som hemma. Ny stad. Nytt land. Nytt jobb. Nytt allt. Tillsammans med personen som gjort mitt liv så mycket bättre. Personen jag vill tillbringa alla resterande år av mitt liv med. Personen jag vill bli jättegammal med. Det känns så rätt och så bra. 
 
VÄRLDEN OCH JAG
Under mina 37 jordsnurr som det hade stått i KP har jag hunnit sätta mina båda fötter i 64 länder - en siffra jag är ganska stolt över. Även om det egentligen inte betyder så mycket det där med att räkna. Det viktigaste är ju upplevelserna. Men helt ärligt. Jag gillar att göra listor och hålla ordning på saker. Speciellt över vilka platser jag besökt. Jag ser det som mitt eget personliga resebibliotek. Som jag gärna delar med mig av. Det här är listan över mitt reseliv.
 
ÅRETS ÄVENTYR
Om bara några veckor påbörjar jag min första praktik som resekonsult - hos en byrå som är specialister på Turkiet. Inom det uppdraget så åker jag också ner till Kemer & Kappadokien för att uppleva och lära mig mer yrket på plats. Pssst. Det finns chans att hänga med på den resan: https://www.turkietresor.se/kappadokien-med-resebloggen-world-by-tina I maj åker jag till engelska Brighton och firar bästa vännen som fyller 35 och därefter åker jag och tjejpolarna till Toscana och dricker vin. Det blir en grym resevår. I sommar gör vi en repris på förra årets sommar och flyttar in i bilen. Men istället för att köra genom Europa har vi planerat att upptäcka vårt nya hemland Norge. Framförallt Nordnorge. I september ska jag ut på min andra praktik som blir på en tågresebyrå utanför Oslo. Det ska bli otroligt spännande att få lära mig mer om tåg. Känns helt rätt i tiden. Därimellan ska vi klämma in minst två festivaler: Sweden Rock Festival och Öland Roots samt midsommarfirande i Dalarna

OM 37
Att 37 är lite speciellt är nog för att jag minns 27 som en väldigt bra ålder. Kanske 7 är mitt lyckonummer? 27 vs 37. När jag fyllde 27 ställde jag och vännen M till med ett rejält Rockkalas i hyrd bygdegård med rockerad (maskerad med rocktema). Jag var Axl Rose. Bildbevis: http://worldbytina.se/2009/march/picsrockkalas.html I år firar jag på Partybåten Göteborg-Fredrikshamn tur och retur inklusive spelning med trallpunkarna i Jävlaranamma. 37 känns inte alls gammalt. Så himlans skönt att synen på vad som är ungt vs gammal är i förändring med utsuddade gränser. Vid 37 är en inte för gammel för nånting. Det är nu jag flyttar utomlands. Det är nu jag säger bye bye efter 14 år på samma arbetsplats. Det är nu jag blir student på heltid igen. Det är nu jag börjar på nytt. Förändring är bra. Förändring är livet. Vid midnatt 00.01 den 30 mars 2019 börjar mitt liv som 37 åring. Hurra Hurra. Ålderskris? Inte ett jäkla dugg. Det är inte fult att skryta. Mitt liv är ju fantastiskt! 

Låt oss prata om ålder. Hur gammal är du? Har du ett ”bästa” år? Finns det något du ångrar eller ser fram emot? 
 
Bildtext. Återanvänd från min 30-årsdag 2012. 
#1 - - Reiselinda:

Grattis i förskott! Du verkar ha hunnit med en hel del. Kul att du flyttar till mitt gamla hemland (har fortfarande norskt pass). Ska bli kul att följa er på Nord-Norge resa. Det vill jag göra snart igen också!

Svar: Tack:) Ps. Tar tacksamt emot om du har tips på vackra, mysiga, spektakulära platser att tipsa om! Jag har nollkoll:)
WORLD BY TINA

#2 - - Eva/ Leva som Eva:

Haha... jag skrev också en åldersbetraktelse igår! Nej, 37 är ingen ålder. Knappast 56 heller :-)

Svar: Din blogg funkade inte att komma in på :( Vill gärna läsa din åldersbetraktelse! Kram
WORLD BY TINA

#3 - - Desirée travels:

Jeg fyller 30 år nå i mai, og jeg skulle ønske jeg ikke hadde aldersangst. Men jeg har "fryktet" det å skulle bli 30 siden jeg var... hvertfall 21. Samboeren min forteller meg stadig at jeg kommer til å ELSKE 30-årene, og jeg håper han har rett! 26 var et bra år for meg, for da fikk jeg bachelorgraden min, jeg flyttet ut i seilbåt, og jeg flyttet til Australia. 28 var også bra, da hadde jeg nettopp reist alene for første gang, ble kjent med han jeg nå bor sammen med, og begynte å reise og oppleve verden med han. =)

29 har også vært bra, og jeg har troa på 30 også - selv om det er noe med det å skulle bytte ut 2-tallet med 3 som fremdeles virker skikkelig skummelt. Uah!

#4 - - Anne Bente:

Age is nothing but a number! Sier jeg som nå har blitt 53 unge år. Jeg var redd for å bli 30. Det gikk veldig bra. Lettere panisk når jeg ble 40. Det gikk også veldig bra. 50 var en milepæl hvor jeg innså at hodet hadde stoppet på 27 år. Jeg har ventet på å føle meg gammel men oppdaget at jeg er meg selv hele tiden, jeg forandrer meg ikke på grunn av alderen med det jeg velger å gjøre med livet mitt. Nå har jeg bare mer erafaring og opplevelser i minneboken. Jeg er like nysgjerrig på nye steder nå som før. Er like glad i å reise og gleder meg til alt som kommer.

Gratulerer med herlige 37 og gled deg til de neste 37. Livet er herlig!

#5 - - Renates Reiser:

Gratulerer med dagen som var! Det å fylle år er alltid litt bittersøtt synes jeg. Man blir eldre (noe som kan føles kjipt), men man har også ett år mer på baken (som alltid er kjekt) med flere erfaringer og opplevelser i sekken. Selv ble jeg 33 for et par måneder siden, og det føltes rart. Å bli 30 var skummelt, men har jeg jo merket at også det gikk helt fint. ;) I grunn har jeg lært meg å bare være glad for hvert år jeg får lov til å bli eldre og holde meg frisk. :)

Lykke til med flyttingen til Norge og reisen til Nord-Norge. Jeg bor i nord selv, så gi bare beskjed dersom du trenger tips og råd. :)

Till top