ROSA BUSSARNA 50 ÅR

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: BUS & TRAIN, FESTIVAL&CONCERTS, PARTYLIFE / Tiveden, rosa bussarna, Ösjönäs / Permalink / 2
ROSA BUSSARNA 50 ÅR. Det firades hejdlöst under två dagar i Tivedens Nationalpark tillsammans med drygt 500 ”pinkare”, bubbelfrulle, skrattattacker, grillfest, maskerad med orientaliskt tema och show av Lili & Susie. 
 
"Pink it was love at first sight
I yell pink when I turn out the light, and
Pink gets me high as a kite"
 
Pink by Aerosmith
 
 
50-ÅRS KALAS I TIVEDEN
I helgen var det 50-års kalas för min ”rosa familj” i Ösjönäs i Tiveden. I år är det alltså 50 år sedan Anders Eriksson planerade sin första resa från Sverige till Indien och sen dess har det blivit VÄLDIGT många fler - i alla världsdelar och nästan alla länder. Vilket också resulterat i väldigt många ”pinkare” som rest världen runt i någon dom många rosa bussarna. Alla med olika bakgrund men som oftast reser ensamma - alla med samma intresse: att resa och lära känna nya människor. Klockrent koncept! 

2011 
Min första resa gick genom Central Amerikas alla länder. Från Mexico till Belize, Guatemala, Honduras. Nicaragua, El Salvador, Costa Rica och Panama under 5 veckor. Bästa minnet: Soluppgången i Belize. 
 
Resa nummer två bar av till Asien: Thailand, Kambodja och Vietnam. Bästa minnet: Att gå omkring bland ruinerna i Angkor Wat. 
 
 
2015
Därefter åkte jag på safari till Afrika med start vid Victoriafallen hela vägen upp till Kenya via Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania & Zanzibar samt Kenya. Med ett oplanerat stopp i Etiopien på hemvägen. Bästa minnet: När jag såg min första vilda elefant!
 
Den fjärde resan blev en tre veckors tur genom Östeuropa, från Bulgarien till Grekland, Makedonien, Albanien, Montenegro, Bosnien och slutligen Kroatien. 
Bästa minnet: Punkfesten i Montenegro! 
 

På alla dessa resor har jag upplevt obeskrivliga minnen och äventyr - men framförallt - fått vänner för livet!
 
 
 
#1 - - Desirée travels:

Rosa Bussar høres jo helt herlig ut! :D Jeg har aldri reist med de selv - reiser de fra Sverige og ut i verden, eller har de flere steder de går fra? Er det for folk i alle aldre? :) Spennende! Ser ut som dere hadde en fin feiring!

Svar: Det beror lite på vad det är för resa, för europaresorna så utgår man från stockholm, men för afrika och sydamerika så flyger man från valfri flygplats (oftast landvetter). Men dom har också resor inom sverige, i sommar går det en i norge också:)
WORLD BY TINA

#2 - - Sofia / Fantasiresor:

Står högt på min drömlista att åka med dem någon gång. När jag gick sista året på gymnasiet åkte vi på klassresa i 3 veckor runt i Europa med en rosa buss (som skolan hade köpt upp) älskade den <3

Svar: Åh va kul, ja jag vet att dom gör skolresor ibland! Har du vart i machu picchu? Det är min drömresa med bussarna, 8 veckor i sydamerika!
WORLD BY TINA

Till top