OSLO | THE VIKING PLANET

Meet the vikings! Welcome to the world´s first digital Viking museum! 

[Upplevelseannons] I helgen lämnade vi 2020-talet för en liten stund och klev rakt in i 860-talets vikingatid i Norge med hjälp av en virtuell tidsmaskin. Välkommen till världens första digitala vikingamuseum!


Norge har en lång och spännande historia och vikingatiden är kanske den epok som fascinerar allra mest. I nära 300 år härskade och härjade vikingarna i vår del av världen. I Oslo har man hittat flera fynd av vikingaskepp som finns utställda på Vikingaskeppsmuseet, och fler lär det bli…

Utställningslokalerna är både interaktiva och lärorika. Mest spännande var att få följa med på plundringståg över havet. Jag förstår att filmen “Virtual Viking — The Ambush” som skapats i samarbete med den världskända regissören Ridley Scott och hans team vunnit pris för bästa VR-film. Sjukt verkligt och jag kunde inte riktigt koncentrera mig utan att tjuvkika bakom axeln. Speciellt när killen framför dig stirrar dig i ögonen samtidigt som han för fingret framför och formar ljudet ”shhhhhh”…

Under en dryg timme fick vi åka med en vikingabåt över stormande hav och bli överraskade både en och två gånger. Vi bekantade oss med de olika karaktärerna i byn både via hologram samt genom en halvcirkelformad bioduk som verkligen fick dig att känna dig som om du var mitt i händelsernas centrum. Vi fick också skapa en alldeles egen vikingagud och lära oss att vikingarna minsann var världens första trendsetters. Men du, glöm de där hornen på vikingahjälmarna, det är bara ”hittepå”. Inga fynd som gjorts har ännu visat motsatsen.

Watching a documentary about the viking culture. 

Viritual reality experience with 4D chairs.

My man is a natural born viking. Me…not so much. 

Nailed it! 

Ps. Är du intresserad av vikingarnas historia rekommenderar jag den nya norska serien Ragnarök, finns att se på en välkänd streaming kanal, hint: ”…& chill”.

In English: Meet the Vikings! Norway has a long and fascination history of the Viking era. Here you can meet the vikings in their village, set out on a viking foray in a longship and create your own god. The movie “Virtual Viking — The Ambush” in collaboration with Ridley Scotts RSA Group won the award, best VR-movie in 2019. I can totally understand that. It felt so real! And a bit scary…

Location: Fridtjof Nansens Plass 4, Oslo (City Hall).

More info: https://thevikingplanet.com/

_______

Besöket sponsrades av The Viking Planet som bjöd in mig för att kunna beskriva upplevelsen med mina egna ord och tankar på worldbytina.se.

3 thoughts on “OSLO | THE VIKING PLANET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.