OSLO | CAMP LUTVANN

CAMPING I OSLOMARKA. En av de saker som gör Oslo till en sådan fantastisk stad som den är. Är dess närheten till hav och natur. Stadskärnan är omringad av höga berg som Grefsenkollen och Holmenkollen, Oslofjorden som inbjuder till svalkande bad och båtturer och skogarna i Østmarka/Oslomarka som erbjuder vackra vandringsleder och insjöar för övernattning och öringfiske.

CAMP LUTVANN
Lutvann är en av de renaste sjöarna i området och agerade under mitten av 1900-talet som dricksvatten till Oslos invånare. Sjön är fortfarande en av de renaste och klaraste sjöarna runt Oslo och ett väldigt poppis område för bad, fisketurer och vandring men även för kanotister och fridykare.

Vår första campingtur gick således till den här fina sjön. Vi packade våra väskor med tält, mat och öl och påbörjade vandringen genom stan ut till skogen. Från vår lägenhet i närheten av Tøyenparken till Lutvann tog det ca 3 timmar i lugnt tempo. Mestadels asfalt och grusvägar genom villaområden men också lite klättring på smala branta skogsstigar när vi var på jakt efter den perfekta (ej upptagna) campingplatsen. Dock upptäckte vi att vill en campa avskilt vid vattnet hade det varit bättre att införskaffa två hengekøyer att hänga upp mellan träden än att försöka hitta en hyfsat plan mark för ett litet tält. Till slut hittade vi en plats som fick duga, precis bredvid stigen som ledde till badplatsen. Vi väntade med att sätta upp tältet tills alla fiskare, gtillare och vandrare gått hem. Natten var mysig, men ganska kall, nästa gång hoppas vi på en lite behagligare nattemperatur.

HOW TO GET THERE
Vill en inte promenera till sjön går det att ta tunnelbanan till Trosterud eller Haugerud eller buss beroende på vart du startar din färd. När vi vaknade var vi rätt frusna och hungriga så istället för flera timmars promenix hemåt fuskade vi och tog T-banan. Det är det lov till.

Har du några tips på bra campingplatser runt Oslo, gärna vid havet, så tar jag tacksamt emot det. Jag har mest campat på festivaler och har egentligen nollkoll på ”vildmarkslivet”.

 

 

3 thoughts on “OSLO | CAMP LUTVANN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.