MONEY, MONEY, MONEY

”Money, money, money”. ”It´s all about the money, money, money”. ”Cash is king”. ”One dollar short”. ”Eat the rich”. Så många välkända låttexter och citat om pengar. Nu tycker jag vi tar en stund och delar med oss av roliga och pinsamma händelser som skett på resor – moneywise. Jag börjar!

Om världen skulle ha en gemensam valuta, visst, smidigt på många sätt och vis. Men en av upplevelserna jag gillar med att möta nya kulturer och platser är just valutan. Det spännande i att inte riktigt ha stenkoll på värdet och att behöva gissa lite när det kommer till betalning och dricks.

Men ibland går det helt åt skogen…

I New York höll vi på att bli utslängda för att vi inte dricksade tillräckligt. Skitsur servitris som verkligen fick oss att känna oss riktigt riktigt snåla.

I Köpenhamn dricksade jag typ tredubbelt ölens värde, har så svårt med mynt i högre valutor – och så enkelt att tro att allt är kronor och bara ”behåll skramlet”.

I Vietnam slarvade jag bort 4 miljoner till en klåfingrig taxichaffis. Det var inte så illa som det låter. Typ 400 svenska eller något sånt. Men det blev en betydligt dyrare taxiresa än det borde ha blivit. Not to self: Låt inte taxichaffören lura dig till att själv ta pengarna ur din väska. Så dumt.

…eller den gången i Marocko när jag insåg att jag stod och tjafsade med en försäljare om prutning på några kronor. Fastän jag vet att mina pengar gör så mycket bättre nytta där än hos mig.

Har du någon eller några minnesvärda pengahistorier från utlandsäventyr? Dela gärna med dig som kommentar – vore så kul att läsa!

IMAGINARY CURRENCY

När ämnet ändå är uppe passar jag också på att tipsa om en tävling som går ut på att ladda upp ett foto och göra om det till en imaginär valuta, antingen i färdiga mallar eller om du besitter grafiska skills – ta fram en egen!

Här laddar du upp en egen bild eller experimenterar med de olika mallarna som finns framtagna: https://photocontest.cashessentials.org/en

Jag är Wipplays nordiska kommunikatör för tävlingen så har ni frågor så är det bara att kontakta mig. Att delta tar bara ett par minuter och priset är en (av sex) kameror i olika prisklasser. Tre av vinnarna utses av en jury och tre av ”publikens val”. Tävlingen pågår fram till och med den 1 september 2021.

Lycka till!

Samarbetspartners: Cash Essentials, Citéco, Global Coin Solutions & Wipplay. Info & regler: https://www.wipplay.com/static/contest-content/364/terms-en_GB.pdf

One thought on “MONEY, MONEY, MONEY

  1. Ja det där med dricks är något att tänka på och det kan bli hur knasigt som helst. Det finns ju länder där det är helt självklart att man lägger på 10% och så kommer man som svensk turist utan någon aning. För oss är det ju inte alls självklart att pruta. Satt pris är satt pris och då ser vi inte behovet av att lägga till mer på samma vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.