BULGARIA | SOFIA

THE BALKAN TRIP: Roadtrip through the Balkans with Rosa Bussarna/Pink Caravans – Bulgarien – Grekland – Makedonien – Albanien – Montenegro – Bosnien – Kroatien

BULGARIEN – SOFIA
Här börjar resan, vi flög ner till Sofia, huvudstaden i Bulgarien och packades in i en rosa buss, sammanlagt 27 personer inklusive busschaufför, reseledare och matansvarig, min nya familj för de tre kommande veckorna.

Bodde på Hostel Mostel, centralt i stan, suveränt ställe som både fixade god mat och öl som ingick i boendet. Tumme upp! Hittade huvudgatan med utsikt över dom höga bergen vid stan, Vitosha Mountain, åt lunch och gick sen omkring i stan och kollade in vackra guldiga kyrkor med tinnar och torn. Lugn stad. Bulgarierna själva träder fram när mörkret faller på. Då hittade vi ett ölställe som jag blivit tipsad om – av okänd källa. Mängder med öl, men avsaknad av folk som drack dom. Vi drog vårt strå till stacken och drack ett gäng, till ungefär samma pris som på bolaget hemma.

Hostel-frukost. Gick runt i stan och kollade parker och fontäner inklusive ölstopp. Free food tour. Stadstur med 5 besök på olika matställen. Helt gratis! Yoghurtsoppa med dill och nötter. Filodeg med ost. Bröd med inlagda grönsaker och tomatsås. Flytande festaost. Nyttiga hamburgare. Bulgariskt vin och  små osttårtor. Öl på huvudgatan Vitosha. Middag på vårt hostel. Drack bubbel rosé på en fancy vinbar vi hade spanat in. Ölhäng på huvudgatan tills stället stängde. Dags att hitta hem till hostelet och sova några timmar innan bussresan över gränsen till Grekland.

Catspotting: 19

 

 

One thought on “BULGARIA | SOFIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.