HONEYMOON | MALTA & GOZO

Valet för vår bröllopsresa föll på Malta, ett land ingen av oss varit i och en destination som båda hade hört skulle ha turkost vatten perfekt för snorkling. Då vi dessutom inte hade så jättemånga dagar kvar på semestern inte ville inte vänta på något som hade känts som en hel evighet bort så blev honeymoon på Malta & Gozo det perfekta valet. Med coola boutiquehotell, fantastiska middagar, solnedgångar som knappt går att beskriva och en dykupplevelse 6 meter under ytan.

In English: Malta & Gozo – our pick of destination for our honeymoon. A place undiscovered by both of us. Ready for a week of snorkeling and scuba diving, plus the most amazing sunsets with cotton candy clouds.

ST JULIANS

Vår första destination blev St Julians, vi landade i Luqa och hoppade in i en taxi som tog oss till St Julians Bay Hotel, lite av en vansinnesfärd får jag erkänna. Sällan rädd men det var smala gator, mörkt och han körde lite väl fort – hade liksom inte tänkt dö innan bröllopsnatten. Men vi överlevde och kunde känna på St Julians uteliv vilket var en populär korsning där kiosker sålde öl att dricka på gatan. Sånt gillar jag! Jag gillade också staden som helhet, en fiskeby som fortfarande har kvar mycket av sin charm trots turism och partygator – och det heltokiga spektaklet ”Cat Village”  – googla! På morgonen firade vi vår första natt som nygifta med en suverän mimosa brunch med egg benedict (my fav!) på Crust Bakery & Bar. Därefter tog vi vår packning och letade upp bussen med destination färjeläget Cirkewwa för att där ta färjan över till ön Gozo.

In English: Our first stay as newly weds after landing in Luqa was St Julians (after a pretty horrifying taxi ride). The place to be if you like street parties and cats right next to the ocean. A cute harbour that still got its charm even if its super touristic. The morning after we had a fantastic mimosa brunch at Crust Bakery & Bar to celebrate our first night as a married couple. Then off with bus and boat to the lovely island of Gozo…

GOZO

Väl framme på Gozo tog vi ytterligare en buss, efter en kort ölpaus på närmaste bar, till Marsalforn där vi checkade in på butiquehotellet Murella Living som kom att bli vårt hem de närmsta dagarna. Vi åt fantastisk grillad fisk och musslor på en klippa vid vattnet på Il Gabbiani, promenerade, tog kvällsbad i skymningen, såg amazing solnedgångar med cotton candy clouds och fyrverkerier, åt bröllopstårta, beundrade höga vågor, drack bärs och lyssnade på livemusik framförd av Bob på Glassbox Music Club, snorklade med firrar och testade på dykning för första gången för båda, så häftigt! Och inte minst, här gjorde vi vårt photoshoot för att sedan kunna berätta för familj och vänner – surprise we got married!

In English: Bus, boat and bus until we reached our destination – the nice village of Marsalforn. Checked in to a lovely boutique hotel called Murella Living. Really liked this place,  the village right next to the ocean was very tiny but had everything we needed, nice walks, cliffs, tasty restaurants and the most beautiful sunsets. I’ll be back – for sure!

SLIEMA & VALLETTA

När det var dags att lämna ölivet på Gozo tog vi färjan tillbaka till huvudön Malta igen, den här gången till Sliema. Staden är placerad precis bredvid St Julians med fantastisk utsikt över huvudstaden Vallettas skyline och domkyrkan Shrine of our lady of Mount Carmel. Valet att bo här istället för Sliema var väldigt smart – den utsikten missar man helt i Valletta även om jag tror 100% att det är en vacker gammal stad med mycket historia. Sliema däremot kändes nyare och lite ”finare” och med mycket fokus på barer längst med vattnet och lyxiga båtar. En av restaurangerna vi besökte var Hammetts som jag starkt kan rekommendera, vi blev där serverade en helt fantastisk Pisco Sour, bra Bloody Marys och väldigt väldigt bra gurksallad med asian twist, friterad kyckling och musslor i kokosmjölk. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det! Under vår vistelse här bodde vi på ett väldigt charmigt hostel vid namn Two Pillows uppgraderade till ”Vanilla luxury suit” med en flaska maltesiskt rosé som välkomstgåva. Behöver jag säga att brudparet var nöjda? Well done!

In English: Back at Malta we choose to stay in Sliema, next to St Julians with a stunning view of capital Valletta right on the other side of the bay. This village felt a bit more fancy, nice boats och a little more expensive restaurants. I´ll recommend the Bloody Mary, Pisco Sur and cucumber thai style salad at Hamneth´s. Special thanks to our hotel Two Pillows who upgraded us with one of their suites and gave us a complementary bottle of maltesen wine. Well don! That’s exactly how a wedding couple should be treated 😉

Vill du läsa mer om Sliema rekommenderar jag ett besök hos Resa Medvetet

MY BEST OF…

Where to stay? When in Malta I´d say St Julians for a night out on the town, Valletta for sightseeing & shopping and Sliema for nice sea side restaurants.

Best breakfast and brunch: Crust Bakery & Bar

Best hotel Marsalforn: Murella Living – offer beautiful rooms with big balconys/terrances and nice breakfasts with freshly squeezed orange juice together with a great buffet of cheese and fruit.

Best restaurant Marsalforn: Il Gabbiani – dinner with THE view!

Best hotel Sliema: Two pillows Boutique Hostel – vanilla luxury suit with complementary maltese wine. Never seen a hostel this fancy!

Best restaurant Sliema: Hammetts, tasty drinks such as bloody mary & pisco sour. And the food, can’t describe it without getting hungry, cucumber thai salad, sticky fried chicken & coconut mussels.

GOOD TO KNOW

You don’t  pay for the ferry on the way to Gozo, only when leaving.

Bolt Taxi, similar to Uber. Very easy to use and on time.

If your looking for a skybar – this is your guide: https://www.therooftopguide.com/rooftop-bars-in-malta.html

______

Det här var en sådan otroligt bra resa på alla sätt och vis – troligtvis just för att det var vår bröllopsresa vilket gör det extra speciellt. Planen är att fira vår bröllopsdag på resande fot varje år. Jag är redan nyfiken på vart vi bestämmer oss för att fira vår årsdag 2020. Forever and ever…! Nyfikna kan fortsätta läsa om vår hemliga flygplatsvigsel här: https://worldbytina.se/2019/10/10/landvetter-airport-we-got-married/

In English: Such a great experience, so happy we picked Malta for our honeymoon. Loved it! We also decided to arrange a honeymoon-trip every year on our anniversary. Can’t wait to decide where to go next!

If you wanna read about our secret airport wedding its all here: https://worldbytina.se/2019/10/10/landvetter-airport-we-got-married/

 

    

2 thoughts on “HONEYMOON | MALTA & GOZO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.