FERRY | FREDRIKSHAVN

En tur till Fredrikshamn 2011

Fredag. Tidigt på fredagen tog vi båten, Stena Danica, över till Danmark, Fredrikshamn (mitt 6:e besök i staden), kom dit vid lunch. Gick runt lite på shoppinggatan och hittade ett steakhouse där vi åt lunch och drack öl. Sen checkade vi in på hotellet, Scandic – The Reef (det kända badhotellet) som i somras renoverades till ett karibiskt äventyrsland. Massor av bubbelpooler, tror det var fem stycken, varav en var utomhus. bastu, stor bassäng, grottor, 80 meters vattenrutschkana (alldeles mörk inuti, läskig upplevelse), utomhusbassäng, akvarium, bar med öl & drink servering och en massa palmer och andra växter – kändes väldigt tropiskt.

Efter några timmars badande gick vi till närmaste pub och drack ett gäng öl. Hade glömt bort att man fortfarande får röka inomhus i Danmark – så det gjorde vi gladeligen men fasen vad kläderna luktade illa dagen efter – det hade vi också glömt bort. Kan också tillägga att efter tio på kvällen är nog Fredrikshamn världens tystaste stad, inte en människa ute på gatorna – men inne på pubarna var det mer liv. Ingen Fredrikshamnsresa är komplett utan ett besök på klassiska fyllekrogen Fregatten.

Lördag. Frukostserveringen var öppen länge så vi åt en sen och lång frukost med typ allt som fanns. Färsk ananas & vattenmelon, scramled eggs, stekta tomater, knaperstekt bacon, rökt kalkon, kokt ägg, keso, brieost, pannkakor, wienerbröd – ja det fanns typ allt man kan önska vid en frukostbuffé. Efter frukosten tog vi en sväng till en matbutik och köpte med oss lite vin och snacks. Gick tillbaka till hotellet, bytte om till badkläder och hängde i vattnet flera timmar. På kvällen gick vi till en Argentinsk/Italiensk restaurang och åt riktigt god mat, filet mignon med massor av grönsaker. Efter maten sökte vi upp en pub som hade trubadur, drack ett par öl där innan vi begav oss hem till hotellet.

Söndag. Hemresedag. Åt den goda frukosten, packade ihop våra prylar, checkade ut, shoppade alkohol och gick ombord på Stena Jutlantica mot Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.