ENGLAND | CHESTERFIELD

Weekend i Engelska Chesterfield & Manchester. I fredags åkte vi till England och hälsade på familjen Willock som består av en av mina bästa vänner, hennes nyblivna man och deras fyra månaders dotter. Vi landade utanför London för att därefter ta tåget upp till Chesterfield. Väl framme plockades välkomstvinet fram och efter några glas drog vi ut på pubrunda i staden. Och pubrunda blev det minsann. Tror vi hann med 5-6 olika ställen innan vi ramlade hem igen någon gång på natten. Då hade vi druckit litervis med Pimms och jag hade fått ett skrubbsår på knät. Skoj kväll.

På lördagen blev vi serverade den största engelska frukost jag sett, bönor, korv, toast, bacon, tomatsås, champinjoner – ja allt! This is what we call a Traditional English Breakfast! Sen var det dags för lite sightseeing. Förbaskat vacker natur. Trots regn. Blev lite fika, lite primark-shopping, lite promenerande och på kvällen beställde vi hem indiskt och myste i soffan med lilla baby Ruby.

Ett måste på söndagar i England är att gå ner till lokala puben och äta Sunday Roast – så det var precis vad vi gjorde. Åh vad jag saknat engelska söndagar. Efter maten och några öl i solen drog vi hem igen för att fixa i ordning oss inför kvällens konsert i Manchester – Tenacious D! På vägen dit gjorde vi ett stopp och tittade på det förtrollande stället Lady Bower – en sjö där en stad en gång varit som blev helt dränkt. Staden finns kvar på botten av sjön. Förr kunde man se kyrktornet sticka upp över ytan.

På måndagen var det dags att åka hem till Sverige igen, inte någon vidare värst spännande dag, mest en massa olika transportmedel. Det mest spännande som hände var att vi hamnade bredvid mormors granne på flyget. Ibland är världen bra liten.

 


The church of the crooked Spire – att den är vriden sägs ha med djävulen att göra.


…besökte en av Englands äldsta pubar.


Pimms!


English breakfast.


Bä bä i Peak District.


The Devils Arse. En gigantisk grotta som det tydligen låter märkliga ljud ifrån – därav namnet.


Fotopromenad i Chesterfield.


Baby Ruby.


Eddie – the cat.


Sunday Roast.


Lady Bower.


Flight sky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.