TORREMOLINOS W/ GRANDMA

TORREMOLINOS. När jag var 12 år gammal tog mormor med mig på min första utlandssemester – nu tyckte jag att det var min tur att ta med henne. Resmålet blev Torremolinos på spanska solkusten – mormors val – för att uppleva minnen från förr, sisådär 25 år sedan.

Dag 1. Flygresa Malaga via Brussel. Buss till hotellet Bajondillo i Torremolinos. Promenerade runt lite kring hotellet, åt suverän gazpacho och drack lokal öl från malaga på en uteservering vid havet. Kvällshäng på balkongen med öl och livemusik.

Dag 2. Vattenmelonsfrukost på hotellet. Hängde på playan några timmar, sol, öl och bad i stora vågor. Iskall gazpacho i hotellets trädgård. Promenerade uppför berget till Torremolinos city. Köpte lite rödvin, ostar och oliver. Åt middag på en fiskrestaurang på beachen, fick en gigantisk bläckfisk, orkade typ hälften. Balkonghäng med vin och musik fram till midnatt.

Dag 3. Balkongyoga. Morgonpromenad till marknaden i gamla stan, vid tjurfäktningsarenan. Fruktlunch. Solhäng vid poolen. Promenad till fiskebyn Carihuela. Bloody Mary paus på strandpromenaden. San Miquel och tapas på balkongen. Nice life.

Dag 4. Vattenmelon & donoutfrukost. 6 timmars beachhäng, öl och gazpacho pauser. Fruktlunch. Street market shopping. Sangria och tapas med utsikt över hustaken i Torremolinos. Terrass på Torremolinos-trappan vid Beacon Tower of Pimentel. Powerwalk längst med strandpromenaden mot Malaga, vacker solnedgång över Mijasbergen. Rödvin, tapas på balkongen. Dansshow.

Dag 5. Hittade söta små kattungar. Ölpaus på. Strandpromenaden. Poolhäng. Grillade sardiner till lunch. Låg på playan och läste, Shantaram – bästa läsupplevelsen ever, över 900 sidor som blir mer spännande efter varenda mening. Indien i mitt hjärta! Tapas & flamencoshow från balkongen.

Dag 6. Matade katterna (trots spanska surtanten som skrek no no). Poolhäng. Cerveza & gazpacho. Promenad i Torremolinos stad, Calle San Miguel. Öl på Annas bar (ägdes förr av en svenska som mormor och morfar lärde känna här nere för massa år sedan). Tapas & sangria på ett hustak som spelade spansk musik (youtuba: arriba y abayo – coyote dax). Livemusik på hotellet.

Dag 7. Frukostbuffe. Poolhäng. Shopping! Klänning och bikini till mormor, en vit cowboyhatt och neon armband till mig. Fisk, öl, vin lunch på strandpromenaden. Mer poolhäng & öl tills solen försvann bakom bergen.  Balkongtapas i solnedgång.

Dag 8. Såg vackra soluppgången. Frukost. Beach-time! Fruktlunch. Burger King. 2 timmars powerwalk  till hamnen i Benalmadena, via Carahuela. Vackert! Såg 8 katter. Shoppade en fin indisk batikklänning. Balkonghäng.

Dag 9. Frukost. Promenad genom Torremolinos stad, lite shopping , lite milkshake. Lyxlunch på mormors favoritrestaurang, räkor & kräftor! Beachhäng i sanden, läste klart Shantaram, 940 sidors äventyr från början till slut! Solnedgång & världsgod Mojito på strandpromenaden. Tapas & tangoshow.

Dag 10. Adios. Och en mindre rolig flygresa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.