BLOODY HUNT HELSINKI

THE BLOODY HUNT IN HELSINKI – Jakten på Helsingfors bästa Bloody Mary. 

I Fredags hoppade jag och bästa vännen på Finlandsfärjan – ja till Finland såklart. En partynatt på båten dit. En partynatt i Helsingfors. Och en partynatt på vägen hem. 3-dagars röj med andra ord. Och vårt mission – att hitta Helsingfors bästa Bloody Mary – vi testade många, väldigt många. Men så värst fantastiska. Nä, inte direkt. Dom bästa (so far) finns fortfarande på en takterass i Riga och på en fancy cocktailbar i Wien.

New York – Finlandsfärjans nattklubb. Helt ok bloodys. Drickbara men långt ifrån perfekta.

Kappeli – Trevligt ställe på esplanaden, inne och uteservering. Perfekt ställe för #aftersea. Helt klart godkända Bloodys även om dom kunde vart en aning smakrikare.

Boulevard Social – Helt klart ett av de bästa restaurangerna i stan. Vi tog en avsmakningsmeny och delade på 8-rätter. Grymt gott – speciellt pilgrimsmusslorna och den gröna gazpachon. Bloodysarna var goda, väldigt goda (och dyra), men minus för att dom smakade nejlika och ketchup. Rätt ska vara rätt.

Grotesk Bar – Namnet var coolare än stället, bra uteservering, lite festivalfeeling. Och – riktigt goda Bloodys (efter alla andra besvikelser) – här drack vi till och med två.

Bar Llamas – Vårt favoritställe alla gånger! Mexikansk bar med växter, gungor, snygga soffor, Frida Kahlo på väggen – ja helt klart ett ställe i min smak. Men tyvärr hade dom slut på tomat juice…så istället drack vi snordyra Mojitos med chili och ingefära.

Kokomo Tiki Bar & Room – Bartendern tog en halvtimme på sig att fixa drinkarna – våra förhoppningar var höga kan man säga. Goda, men inte i förhållande till hur mycket jobb han la ner på dom. Men det gjorde inte så mycket för det var ett coolt ställe och vi fick sitta i hängfåtöljer.

Scandic Marski – Nattens sista bloody intog vi i hotellbaren – men den kunde vi lika gärna skippat helt för den var vidrig och smakade tomatpuré. Hittade min halvdrucken vid nattduksbordet när jag vaknade. Dåligt betyg.

Resultatet – skippa Bloody Maryn i Helsingfors och fokusera istället på deras Gin & Tonic med diverse twister som rosmarin och lingon. Där vet dom vad dom pysslar med! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.