CZECH | PLZEN

PILSEN: AEROWAVES SPRING FORWARD DANCE FESTIVAL 2016

Från Prag fortsatte jag resan på egen hand med dansfestivalsbussen som tog mig vidare någon timme utanför stan, till en annan stad, Pilsen, eller Plzen som det stavas på tjeckiska.

I Pilsen var jag från fredag till måndag, såg 18 dansföreställningar och minglade med flertalet av dom 300 deltagarna. Händelserika och väldigt inspirerande dagar. Hann inte upptäcka staden så mycket mer än promenaderna mellan dom olika scenerna, men jag kan nog garantera att vi åtminstone gått förbi nästan allt som fanns att se. Cool stad när man hittar utanför stadskärnan till dom övergivna industriområdena. Betong, graffiti, vildvuxen natur. Jag gillar! All den street art som jag saknade i Prag fanns här! Dessutom kommer ölen Urguell därifrån, som betyder urkällan. Ja ni fattar. Pilsen – ett måste på alla ölälskares bucketlist. Tyvärr hann jag inte besöka bryggeriet, men jag hade fin utsikt över det från hotellfönstret. Och hotellet, Angelo – herregud, dom absoluta bästa baconen jag NÅGONSIN ätit, stora, tunna, knapriga – perfekta! Har nog aldrig ätit så mycket bacon i hela mitt liv. Sånt jag unnar mig i livet. Bacon. Och öl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.