IRLAND | ORANMORE

Memories from the past. Under sista året i gymnasiet så fick jag chansen att göra praktik utomlands. Valet föll på Irlands västkust på ett enormt hotell beläget i en pytteliten by strax utanför Galway. Byn hette Oranmore och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Internship at: Oranmore Lodge Hotel Conference & Leisure centre. Oranmore – en liten ”Hem till gården” by 10 minuter utanför Galway vid Irlands västkust. Här bodde jag en period under sista året i gymnasiet med inriktning Hotell & Turism hösten 2000. Här fick jag testa mina kunskaper som frukostvärdinna, städerska och servitris – det förstnämnda passade mig helt klart bäst!

Village of Oranmore. Här lärde jag mig dricka Whiskey (blä). Här träffade jag roliga människor från Irland, England, Frankrike, Belgien, Tyskland, Spanien och två glada tjejer från Sverige och två från Danmark (Lea – rest in peace). Jag gillade den lilla byn, jag gillade människorna, jag gillade pubarna, jag gillade stämningen – men jag skulle nog aldrig kunna lära mig leva med den grå, fuktiga luften eller den rätt smaklösa maten. Nej – Irländsk mat är inget jag gör tummen upp för. Men jag tror det var här jag bestämde mig för att jag ville se mer av världen. Nu, med över 60 besökta länder i bagaget förstår jag vart längtan började. Längtan av att se allt!

Adventures. När vi inte drack whiskey och pints på puben McDouagh´s eller gick ut och nattklubbade på ställen jag egentligen inte hade åldern inne för gick vi på bio, smygrökte i hotellets fina foajé när alla sov, badade i poolen och hade filmkvällar i varandras rum – så åkte vi på utflykter till Galway, Connemara och Dublin.

Go back! Hit vill jag tillbaka. Dels för att återuppleva minnen, dels för att upptäcka mer av den vackra gröna ön.

The work team

”Our” pub

The street, yes there is only one…

Ruins of Oranmore Castle

One thought on “IRLAND | ORANMORE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.