FERRY | KIEL

En tre dagars kryssning från Göteborg till tyska hamnstaden Kiel

Vi steg ombord på Stena Germanica som skulle ta oss till Kiel. En födelsedagspresent med Stena Line. Första kvällen bestod av många färgglada drinkar i baren på båten, och en del spelande på maskinerna. Dagen därpå startade med en stor ”hotell-frukost” med äggröra, bacon, ägg (perfekt kokta), kalkon, keso, färskost, grönsaker, pancakes med lönnsirap, varm choklad, äpplejuice och massa mer. Sen var vi framme i Kiel – inte så kallt som i Sverige, kunde gå runt i skinnjacka utan att frysa ihjäl. Letade dock efter en ny vinterjacka utan resultat. Vi åkte först in till ett stort köpcentrum, vandrade runt där ett par timmar och åkte sedan tillbaka till staden och gick runt lite i butiker och fikade. Innan vi gick tillbaka till båten tåg vi två stooora öl på en pub alldeles vid färjan (en pub där det fortfarande var tillåtet att röka – fortfarande förvånad varje gång jag är utomlands). På kvällen blev det en del spelande vid maskinerna igen och middag på en av båtens restauranger. Schnitzel med strips och hjortfärsbiffar med svampsås. Supergott.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.