MOROCCO | MEKNES

The Kingdom of MEKNES

Vi sa hejdå till Casablanca och hoppade på tåget till en av Marockos fyra kungastäder – Meknes – staden med dom babyblå taxibilarna – också kallat Versailles of Morocco. Staden är omringad av en 25 kilometer lång mur och där finns palats, sultanens grav, kungliga stall och berömda portar. Vi fick se en vacker solnedgång, kikade på marknaden, åt couscous, shoppade skumpa, drack Moroccan tea (the de menthe) med tokigt mycket socker – precis som brukligt i Marocko – och skrattade tills vi grät åt 90-tals musik, typ Celine Dion och Bryan Adams. Och så lite ölhäng i hotellbaren med guiden. Här stannade vi bara en natt, morgonen efteråt tog vi ett tidigt tåg till Fes för att fira nyår!

Här kan du läsa om alla mina äventyr i “little India” Marocko: https://worldbytina.se/category/africa/morocco/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.