MOROCCO | CASABLANCA

CASABLANCA & Ricks Café

…efter magiska Marrakech tog vi tåget till coola Casablanca (som nu i efterhand inte var så där jättecool) ganska vanlig storstad – Marockos största. Vi pimplade fancy drinkar på Rick´s Café – från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Stället kändes 40-tal, i samma anda som filmen, minnesvärt. I vår hotellbar träffade vi en energifylld tyska med cool hatt från Sao Paulo som jag hamnade i en diskussion med om Ayahuasca och 7:e sinnet – tydligen finns det ett ställe i Berlin som håller på med sånt, intressant! Förutom en massa öl och drinkar så promenerade vi längst med soliga men blåsiga strandpromenaden, Boulevard de la Corniche. Beundrade världens största moské, Hassan II, belägen på en avsats vid havet, shit vilken gigantisk byggnad, 210 meter hög och rymmer 25 000 personer. Sista kvällen mötte vi upp gänget som vi skulle resa tillsammans med de följande två veckorna. En massa australiensare, en tyska, en amerikan och vår marockanska guide. 5 var nu 14. Tillsammans hoppade vi på morgontåget till en av Marockos fyra kungastäder, Meknes.

Här kan du läsa om alla mina äventyr i “little India” Marocko: https://worldbytina.se/category/africa/morocco/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.