MOROCCO | IFRANE

IFRANE. Marockos motsvarighet till franska skidorten (Le) Chamonix. Fast utan skidor.

Från Fes till Midelt, via Ifrane. I staden Fes kom en privat minibus och plockade upp oss – för att korsa Atlasbergen för första gången på vår resa. Resan till Midelt tog ca 5 timmar och på vägen stannade vi i en liten skidort i bergen, Ifrane (1670 meter över havet) – här såg vi snö och det till och med luktade vinter – The Alps of Morocco! Ifrane var en fin stad, ren, lite lyxigare, husen var byggda mer som våra hus, i trä – och tydligen väldigt dyra. Vi stannade här en stund, fikapaus med varm choklad (when in the alps…)på ett café och snabb fotografering med det sista lejonet i Marocko – hej hej Aslan.

Efter vi sagt hej till lejonet åkte vi vidare genom vackra cederträdskogar till Parc National d´Ifrane och matade apor med frukt. Sjukt söta bebisapor. Innan vi kom fram till Midelt som var dagens slutdestination och plats för övernattning stannade vi och åt färsk forell i en kasbah-restaurang mitt ute i ingenstans – så.jäkla.gott! Det här landet bara fortsätter att överraska…och överraska…och överraska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.