MOROCCO | MIDELT

MIDELT. Rock the Kasbah!

The Shareef don’t like it
Rock the Casbah, rock the Casbah
The Clash

Vadå kasbah? Ett Kasbah är typ som ett medeltida slott, med fyra torn, ett i varje hörn, och kan också tolkas som ett torn (minareter) för varje kvinna som dom marockanska männen får lov att gifta sig med.

I Midelt (the apple city) fick vi chansen att bo i en kasbah – Kasbah Asmee, väldigt vackert ställe, hela hotellet var som en liten by med butiker, restauranger och massor av stora fina hotellrum – vårt rum hette Dades (dadlar).  Innan vi checkade in på kasbaht (hmm, inte helt hundra på den böjningen) gick vi på trekking i en närliggande by, blev attackerade av otroligt nyfikna barn, kollade på odlingar, äppelträd, åsnor – och välkomnades hem till en kvinna för marockansk tebjudning, i deras vardagsrum/sovrum, ja det enda rum som bostaden bestod av. Litet men mysigt Dock vårt att tänka sig att bo så minimalt (red anm. bor nu lika litet i Oslo, 2020). Å andra sidan fick vi (nästan) plats 14 personer där inne – sittandes på golvet.

På kvällen åt vi gemensam middag hela gänget – som senare övergick till ett litet ölparty.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.