MOROCCO | ESSAOUIRA

ESSAOUIRA – By the coast

Vi packade ihop våra prylar och satte oss på lokala bussen mot kuststaden Essaouria. Marockos Grekland med vitkalkade hus, tusentals katter, måsar, fiskebåtar och blå dörrar.  På 60-talet åkte en massa hippies hit och bosatte sig, flera bor fortfarande kvar, brunbrända västerlänningar med långt grått hår. Jag skulle vilja vara en av dem.


Vi bodde på hotell Beau Rivage, perfekt placerat mellan medinan och havet. Promenader. Öl. Terrasser. Fågelbajs (jag blev bajsad på tre gånger på två dagar, vad är oddsen?). Spritshopping. Häst-taxi. Falafel & öl party. Balkongfest. Kompiskatter. Wall walk. Strandpromenad. Söndriga sandaler. Monster attack. Färsk fisk och grillad bläckfisk. Livemusik med Marockos Bob Marley. Fantastisk solnedgång och god mat. Så beskriver jag den här fantastiska staden som kom att bli min favorit, om (eller när!) jag åker tillbaka till Marocko är det här jag placerar mig, med alla katter. In shala!

Tips, titta på filmen Hideous Kinky med Kate Winslet, filmad både i Marrakesh och Essaouira. Om att bosätta sig i ett annat land, hitta kärlek och sig själv, tillsammans med två barn. Riktigt bra om en gillar lite mer ”independent filmer”. Boken är också bra. Kanske till och med ännu bättre. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.