MOROCCO | HIGH ATLAS

Across the HIGH ATLAS MOUNTAINS

På väg tillbaka från ena sidan Marocko över till andra måste man korsa Atlasbergen, och det gör en via Marockos, ja hela Nordafrikas faktiskt – högsta passage Tizi n´Tichka 2230 meter (skylten säger visserligen 2260, men wiki 2230, litar på wiki i det här fallet) över havet, vägen dit (och ner) gick via slingriga smala ormvägar, nästan som Musse & Kalles husvagnssemester på julafton ni vet. Okej. Nu överdrev jag kanske lite. Men nästan. På vägen stannade vi på en arganoljefabrik. Nu vet jag precis hur man gör den där berömda marockanska håroljan alla hypar så mycket. Köpte med mig hem såklart! Efter timmar av shop O´clock, lunch O´clock, nap O´clock…ja ungefär i den ordningen så kom vi fram till Marrakesh. Tillbaka till magiska Marrakesh.  Här spenderade vi ett par dagar med sightseeing, italiensk pizza och birthday cake. Äventyret i Marockos färgstarkaste stad kan du läsa mer om här: https://worldbytina.se/2014/01/13/morocco-marrakech/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.