VIETNAM | HCMC

Saigon eller Ho Chi Minh City som staden nu mer heter. Man kan fortfarande använda Saigon, men då syftar man främst på stadskärnan, the city of the city så att säga. Efter incheckning och dusch drog vi ut på stan för att röja runt. En kväll som jag sett grymt mycket fram emot då det visade sig att en australiensisk tjej som jag reste runt med i Marocko året innan råkade befinna sig i samma stad! Så vi hade bokat dejt på ett ställe som enligt ryktena skulle ha bra käk, Propaganda – jag sa att jag eventuellt fick med mig några polare – snacka om förvåningen när 10 svenskar dundrar in (rätt glada efter x-antal fördrinkar) – vi fick hela övervåningen för oss själva. Efter ett par timmar med god mat, öl och svenska snapsvisor drog vi vidare till en nattklubb som vi fick tips om i Kambodja, av ett Filippinskt hårdrocksband som tidigare var ställets husband – Seventeen Saloon. Det visade sig vara bra livemusik, men jättedyr öl – eller ja dyr och dyr, allt är ju relativt – dyrt för att vara Vietnam. Och flera av tjejerna där inne var nog varken gäster eller servitriser…

3 days of exploring the city. Vi spenderade tre dagar i Ho Chi Minh, varav två utflykter en till beachen och en till tunnlarna från kriget. Händelserik stad. Bra backpackergata som låg alldeles i närheten av vårt hotell. Bra drag på kvällarna, speciellt på ett ställe, Go2 (eller nåt sånt), där hamnade vi flertalet gånger. Vi lyckades också hamna på ett mycket mycket tveksamt ställe som definitivt inte bara sålde öl, tjejerna var definitivt inga servitriser – så går det när killar får välja ställe (…även om det var helt oskyldigt och omedvetet). Haha.

Vung Tao: http://worldbytina.se/2015/02/13/vietnam-vung-tao/

Bad karma. Jag lyckades med konststycket att slarva bort en miljon. Inte illa. En taxichaufför är definitivt misstänkt. Fast vad gör det, ca 400 svenska och han behövde dom säkert bättre. Det är iaf inte jag som får dålig karma.

What to do? Vad bör man absolut göra i HCMC? Man måste besöka minst en skybar. Check! Man måste äta Lau – vietnamesisk Hotpot. Check! Och man måste sjunga karaoke. Check!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.