VIETNAM | CAN THO

Can Tho by night…and day. Mekongdeltats huvudstad. Vi kom hit rätt sent på kvällen men hann med ett kvällsdopp i hotellets takpool och efter en snabb rundtur av staden var det dags för mat. Vietnamese style. Maten var en besvikelse. Slemsoppa och fiskhuvuden. Hittills har den vietnamesiska maten inte imponerat. Men man kan överlever på 333 och Saigon som är dom lokala ölsorterna. Sagt och gjort, vi placerade oss på en uteservering bredvid hotellet, drack öl, blev polare med en servitris och bevittnade en skräpfest – ja man slänger tydligen allt skräp efter maten, ölflaskor, fimpar, servetter – helt enkelt under bordet. Praktiskt? Eller bara ohyfsat?. Vi lyckades även checka av en liten hotellrumsfest med ljummen take away öl – och jag lyckades få fel kort av receptionisten så jag klev in i två andra tjejers rum och skrämde livet ur både mig själv och dom.

The floating market. Dagen efter, innan det var dags att bege sig till Ho Chi Minh City. Besökte vi the floating market – by boat – som är precis som det låter, en flytande marknad för lokalbefolkning som köper och säljer matvaror – väldigt mycket meloner. Vi hann också besöka en fruktträdgård med gigantiska jack fruits – ser ut som durian fast som inte luktar i närheten så illa och besöka en saluhall som gav mig mardrömmar for life med sina flådda levande(!) grodor och råttor.

Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday. Eftersom detta skulle bli vår sista busstur så bestämde vi oss för att styra upp en bussfest. Två av killarna gav sig ut på stan för att hitta whiskey och glas – dom lyckades exemplariskt med det uppdraget och festen var ett faktum. Vår Vietnamesiska reseledare spelade Boney M på högsta volym från den största av sina tre mobiltelefoner från 90-talet. Hej fest. Åtminstone en liten stund, tills ölen vart slut, dom flesta somnat och jag jättejättekissenödig. Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.