MONTENEGRO | BUDVA & KOTOR

THE BALKAN TRIP: Roadtrip through the Balkans with Rosa Bussarna/Pink Caravans – Bulgarien – Grekland – Makedonien – Albanien – Montenegro – Bosnien – Kroatien.

BUDVA
Bussdag från Albanien över gränsen till Montenegro. Busslunch vid vägkanten, innan och efter körde vi bussfest med billigt vinägervin blandat med mangojuice i kreativa glas gjorda av vattenflaskor – nästintill spillfria. Tyvärr ösregnade det just denna dag, så vackra Sveti Stefan (också känt som Svettiga Stefan) fick vi bara en snabb skymt av, inte alls så vackert som googlebilderna – men som tydligen ska vara Montenegros Smögen. Vår camping låg mellan Sveti Stefan och Budva, tror att stället hette Becici. Första kvällen lyckades vi hamna på någon typ av nattklubb – party with the locals! Kvällens höjdpunkt var den serbiska popsångerskan Suzana Knezevic. Vi va med 100% säkerhet dom enda turisterna. Killar från Montenegro har ett väldigt udda sätt att dansa på, ”armar upp å sträck”. Dagen efter promenerade vi till gamla stan i Budva, såg en massa katter, åt bläckfisk – fylld med bläckfisk och körde solhäng på den mest crowded beach jag någonsin varit på. Handdukarna låg omlott, fötter och huvuden överallt. Lite väl trångt för min smak. På kvällen körde vi ölhävning på campingen, åt grillade musslor inne i Budva och drack ännu mer öl på en harley-pub med livemusik – men kvällen tog givetvis inte slut där, våra kvällar tog nästan aldrig slut förrän vid gryningen, dom sista timmarna spenderades med en efterfest i en pissetunnel.

KOTOR
Innan vi lämnade Montenegro för Dubrovnik så besökte vi ”The city of cats” Kotor. Oj vilken mysig by – och full med katter, fast lite väl överbefolkad av kryssningsturister. Åker man hit (och det bör man) – missa inte kattmuseet! Next stop: Dubrovnik i Kroatien, med ”mellanlanding” i Bosnien.

Catspotting: 29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.