ALBANIA | TIRANA

THE BALKAN TRIP: Roadtrip through the Balkans with Rosa Bussarna/Pink Caravans – Bulgarien – Grekland – Makedonien – Albanien – Montenegro – Bosnien – Kroatien

TIRANA
Från Makedonien till Albanien, 2 dagar i huvudstaden Tirana. Helt otippad stad, hade inga förväntningar överhuvudtaget, men den visade sig från sin allra bästa sida. Grym shopping, coola barer – och framförallt, billigt som tusan. Vi fördrev dagarna med att dricka albansk öl (som uttalades ”kukiarslet” hahaha) på en tysk bar, dricka sangria på en trevlig takterass (med utsikt över en väg), ha hotellfest i rum 4 (vårt rum), äta albanska köttbullekorvar, besöka en snurrande Sky Bar, nästan dansa salsa på en salsa club, leta upp en ”permanently closed” Rockbar (ja det kan ha varit mitt projekt), hamna på en alldeles för fancy bar lite för sent så bandet hann sluta spela, besöka ett sunkhak och skratta ihjäl oss, shoppa dyra saker för billiga pengar, gå vilse i skumma kvarter, äta pizzamiddag och öl för 17 kr – allt detta i 38 graders värme med efterföljande thunderstorm.

Bästa tipset: Dricka rom på Hemingways Bar, här finns också stans garanterat trevligaste servitris!

Catspotting: 9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.