FERRY | TALLINN

WE´RE ON A BOAT – TO TALLINN. Här delar jag med mig av mina upplevelser och äventyr mellan Stockholm och Tallinn. Med båt.

SEPTEMBER 2016

BFF S gav mig en fylle…eh jag menar Tallinn-kryss i födelsedagspresent. Två nätter på båten M/S Romantika och 8 timmar i city. Fireball-party, dansgolvsröj, allmän förvirring, party i rökrummet, hyttparty(n), medeltidskäk och kanelöl på Olde Hansa (även om det är superturistigt så är det samtidigt ett väldigt kul ställe att besöka med bra mat & dryck, rekommenderas!), bloody breakfast (mary not virgin), hotellparty, båtparty (igen). Slutsats: Det blev mycket party. Min vän vet minsann hur man fixar födelsedagspresenter som ger minnen för livet (…även om man inte minns allt haha).

JULI 2011

Drog upp till Stockholm och mötte upp vännen M – placerade oss i varsin solstol vid vattnet, nedanför Gamla Stan – och beställde in öl. Och mer öl. Innan vi begav oss till färjan, Tallink Baltic Queen. Fortsatte öldrickandet på däck, i strålande sol och med utsikt över Stockholms skärgård. Vackert. Kvällen fortsatte med taxfree shopping, restaurang, dansgolv och en massa Rasberry Mojito varvat med öl fram till soluppgången. Tyckte det var bäst att sova ett par timmar ändå innan vi var framme i Tallinn. Med betoning på ETT PAR. Kom i säng runt 7-tiden.

Dags att utforska Tallinn. Vi strosade runt i den gamla delen av staden först, vackra förfallna hus och ojämna kullerstenar. Det gillar jag. Hittade till Rådhustorget där vi placerade oss på en uteservering – beställde in engelsk frukost – kände att ju fetare desto bättre – för att väga upp alkoholintaget kvällen innan. Fit-for-fight igen. Besökte lite souvenirbutiker, ett marsipan museum, en utsiktsplats och marknaden. Drack öl i solen och besökte Depeche Mode Baar – en pub startad av fans – Depeche hade själva varit där och signerat väggarna. När magen började kurra gick vi till en Medeltids-pub Olde Hansa, drack kanel-öl ur stora terrakottakrus och åt en sallad med rökt & torkat kött. Nej, det var inte ekorre som det stod på menyn.

Tillbaka på båten fortsatte vi öldrickandet – träffade lite skojigt folk från Kiruna och hade en lika bra kväll som dagen innan. Även denna kväll avslutades i soluppgångens ljus – med en öl i handen såklart. Jag valde att gå och lägga mig ett par timmar innan vi var tillbaka i Stockholm. Det skulle jag aldrig gjort – var helt omöjligt att gå upp dagen efter. Vid elva tiden vaknade jag i hytten av att personalen sa att nu stängde båten. Jävlar. Bråttom. Packa, på med kläder och springa. Var helt säkert sist av båten. Är det det som kallas kvalitetstid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.