FRANCE | VILLAGE OF EZE

Mitt emellan Nice och Monaco ligger denna lilla medeltidsstad, lätt att ta sig till med tåg från båda håll – sedan är valet fritt, en timmes hike eller en snabb busstur upp till toppen. Vi tog den hårda vägen…

fter en timmes bergsklättringshike i helt fel kläder – converse, silverkjol och bh (ville inte svetta ner tischan) – och inte en endaste vattendroppe att dricka. Men så värt det! På vägen dit hittade vi ett vattenfall och en pratglad katt som döptes till Behemoth. Fatta lyckan när vi insåg att medeltidsbyn inte bara var ruiner utan på riktigt en liten by (vi hade på riktigt ingen aning vad som fanns där uppe). Snacka om förvåning när vi möttes av uteserveringar, charmiga butiker och fantastisk utsikt. Efter jättejobbet med att ta oss upp belönades vi med den godaste (och minsta) ölen ever. Till efterrätt drack vi en lokal öl gjord på kikärter. Verkligen god! Vi valde att inte gå ner för berget igen utan istället ta bussen tillbaka och hann med en liten sväng till havet innan tåget tillbaka till Nice.

Alla som besöker franska rivieran borde definitivt planera in detta som en utflykt, räcker med ett par timmar, och vill man inte gå uppför dom smala bergsstigarna går det utmärkt att ta bussen upp via en slingrig väg. Väl uppe på toppen är det som ett litet mini-Visby. Vill man spendera en natt här finns ett lyxhotell med guldelefanter i trädgården. Jag skulle inte tackat nej till en natt med den utsikten!

One thought on “FRANCE | VILLAGE OF EZE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.