MALLORCA | 3 DAYS IN PALMA

#THECORONITATRIP – A three day story about how we ended up at the crazy touristic island of Majorca/Mallorca, summer of ´17.

Vad är en sommar utan en mini-charter till Mallis? Sagt och gjort, jag och en polare vaknade efter en hård utekväll och bestämde oss för att vi borde dra iväg nånstans. En timmes googlande senare var vi inbokade på ett plan till Palma de Mallorca. Hotellet vi bokat hette Horizonte, vid hamnen Porte Palma bland lyxbåtar och kryssningsfartyg. Skrattretande balkong med 2 centimeters havsutsikt haha. Men utsikten från taket var suverän med view över hela Palma bukten.

POOL DAY & PALMA CITY
Poolhäng! The coronita trip is on! Träffade dessutom på ett gammalt tinderragg, va fan är oddsen för det liksom. Ok att Mallorca svämmar över av svenskar…men det finns också ganska jäkla många hotell. På kvällen tog vi lokalbussen in till Palma City. Gött käk på Hardrock + en suverän bloody! Valde att ta en promenad hem istället för bussen – en dryg halvtimmes virrande på mörka ensliga gator. Kanske inte dödssmart. Men vem vill vara smart hela tiden. Äventyr! Vi avslutade kvällen med Coronitahäng i hotellbaren.

CASTLE HIKE & MAGALUF
Lämnade polaren vid poolen och började dagen med en timmes hike upp till borgen Castell d Bellvar efter frukost. Varmt som fan men så värt utsikten! Jag gillar verkligen borgar och ruiner – och fantastiska utsikter. Befinner man sig i Palma känns detta som något man inte bör missa.

Efter min svettiga hike hängde vi vid poolen ett tag och pimplade öl (eller jag pimplade öl haha) innan vi bestämde oss för att dra till Magaluf – där måsarna skrattar sig hesa...en halvtimmes bussresa senare var vi framme vid Playa Magaluf för sol, bad och öl. Life’s gooooood. Vi stannade hela kvällen, smet in på ett hotell och fixade iordning oss inför Magalufs nattliv. Dock ett mycket kort sådant då vi upptäckte att sista bussen tillbaka gick redan halv tolv – innan uteställena knappt hunnit öppna. Men vi lokaliserade iaf den berömda baren Grabbarna Grus (en av dom som inte öppnat haha) och drack piratöl på piratbar – och hann med sista bussen hem + ett par öl i hotellbaren med tyskar och irländare. Vi kan sammanfatta dagen som så här, Magaluf blir inte mitt förstahandsval vid ett återbesök – men ändå kul att få ha sett vad ”alla snackar om”.

AFTERNOON PARTY
Dags att få lite färg, sista chansen. Poolparty med två irländska brudar, eller ja, en brud och hennes mamma. Fantastiskt rolig eftermiddag med Caipirinas och skratt. Senare på kvällen tog vi en promenad in till Palma City och letade upp en tapasbar med bra rekommendationer. Dessvärre glömde recensenterna att upplysa om den urusla servicen. Så vi smet (efter att jag ätit upp alla gratisoliver givetvis). Hamnade istället på nån tvärgata med bra service men rätt tråkig mat. Man kan inte få allt. Avslutade även denna kväll i hotellbaren. Inget vilt festande här inte – vem tusan åker till Palma utan att nattklubba en enda kväll – vi uppenbarligen. Men jag kommer tillbaka och gör om och gör rätt.

Jag är också väldigt nyfiken på att uppleva resten av ön. Hyra vespa eller backpacka runt med lokalbuss. Tror det kan vara skitkul. Min bucketlist är uppdaterad. Vem hänger på? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.