MADNESS IN MADRID

Sommaren 2017 tillbringade jag en weekend i Madrid för att hälsa på en vän från Chicago som bestämt sig för att bo där en månad. Perfekt tänkte jag och bokade ett flyg dit.

LOST & FOUND
Anlände efter midnatt, två timmar försenad, hann med sista metron från flygplatsen men missade sista in till stan. Började ju fint – vilse i Madrid. Frågade lite folk fick tips om nån buss men valde tillslut det smidigaste valet – taxi. Det visade sig bara vara en 5-minuters resa – för 8 euro haha.

Polaren hade fått tag på en suverän lägenhet via Airbnb på Espoz y Mina vid Puerta del Sol – med den kända statyn av björnen med jordgubbsträdet (vad fan är ett jordgubbsträd egentligen?). Värsta partyområdet på kvällarna – helt klart the place to be. Eftersom klockan redan var långt över midnatt tog vi ett par öl, snackade ikapp oss vad som hänt sen vi senast träffades på pride i Stockholm för ett år sedan – och sen godnatt.

GUERNICA & PUBCRAWL
Vaknade upp till värsta grymma utsikten från balkongen, superfina hus, kaktusar och en katt. Tog en promenad till Museo Reina Sofia för att se Picasso’s Guernica – och utställningen med tidigare verk som ledde fram till mästerverket. Väldigt intressant, men ännu mer intressant var en för mig ny konstnär – Lee Luzano och hans arga kukbilder.

Efter krig och snoppar behövs öl och tapas så vi begav oss till Mercado de San Miquel och åt världens godaste oliver, spagettifisk (nån slags torskfisk som strimlas så den ser ut som spagetti…smakade…väldigt mycket fisk) och spindelkrabba.

Eftermiddagen spenderades åt långsamma promenader i trånga gränder mellan vackra hus, köttmuseum och unika butiker med designprylar. Vilken fantastisk stad (…även om jag saknar havet, Barcelona vinner på läge, Madrid vinner i vackerhet & mat)!

Kvällen tillbringades med en galen pubcrawl – tror vi hann med åtta olika pubar runt området och minst lika många öl. Vi har alltid himla kul tillsammans, vi är bästa party teamet!

SUNDAY FUNDAY & GAY NIGHT OUT
Vi började med att besöka den kända och jättejättestora söndagsmarknaden El rastro där jag gick all in och köpte två par solglasögon, två väskor, två toppar, ett par vintage Levi´s shorts och en helt galet fantastisk skinnjacka som skimrar i mörkgrönt. Damn vilken guldshopping alltså! Efter förtjänade vi drinkar på fancy pancy Urban Hotels poolbar – dessvärre var poolen bara till för hotellets gäster bla bla bla bla – så vi fick hänga vid poolkanten och pimpla dyra drinkar istället. Funkar fint det också.

När en är i Spanien måste en käka paella – sagt och gjort, hottade en suveränt litet ställe på ”paella street” – Alhambro. Sjukt gott!

På kvällen hade polaren lovat att dra med mig på en gay-club-crawl i Chueca district + dragshow på LL Showbar med en av Madrids kändaste dragqueens – Chumina Power (= pussy power). Alltså så fantastiskt kul! ….tills jag blev uppdragen på scen och fick en het dans av en strippande polis hahaha.

Efter typ 4 timmars sömn – mot flygplatsen. Alltså vilken stad! Grym mat, grymt nattliv, grym konst, grym shopping – 100% grym stad! Förutom det där med havet då…

 

Tips till mig själv som jag måste komma ihåg till nästa gång: familjeägda solglasögonbutiken Wilde – SJUKT snygga och unika solglasögon, både i nyproduktion samt restaurerade vintagebågar med nya glas. Fantastisk kille som jobbade där som gav oss tips om Madrids nattliv och bjöd på glass.

 …och Café Berlin som verkade ha bra konserter, dock inga som lockade just den dagen vi hade tänkt oss. Men nästa gång! 

2 thoughts on “MADNESS IN MADRID

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.