SWEDEN | VISIT VARBERG

24 timmar i Varberg. En roadtrip med mig och kollegan Da Suss med bubbel, 4-stjärnigt hotell, burgare från helvetet, Familjen Kaos och Indisk after show – natten sponsrades av Clarion Collection Fregatten.

THE EAGLE HAS LANDED

Resan startade med att jag plockade upp min vän och kollega Suss aka Da Suss i Stenungsund (hade passat på att låta pappa fixa sommardäcken ute på Tjörn) – sen bar det av, efter 1,5 timmar av ”modern schlager” och en av mina favoritlåtar ”Puff the magic dragon” så svängde vi in till parkeringen till vårt boende för natten –  Clarion Collection Fregatten, där startade vi vistelsen med lite bubbel i foajén. Väl på rummet blev vi välkomnade av både choklad och lyxiga chardonnay-chips.

VARBERG CITY

Efter en snabb vända på rummet drog vi in till city, eller ja…vi var ju redan i city, Varberg är rätt litet. Vi gick raka vägen till restauranggatan, gatan med Hell´s Burger, Harrys och Indiska Namaste. Det blev vätskestopp på den förstnämnda innan det blev dags att möta upp Familjen Kaos = Bianca & Tiffany och Thom (från SVT´s ”Full patte” och showerna med Riksteatern: ”Slå pattarna i taket” och den som vi var där för att se, ”De redan frälsta”). Tillbaka till hotellet för att fixa oss redo för kvällen och möta upp ytterligare en vän till mig som för tillfället bosatt sig i Varberg, Emelie (som jag reste med i Afrika och Indonesien). Hotellets restaurang bjöd på mat till alla gäster, vilket vi självklart också tackade ja till. Extra plus för den välfyllda salladsbaren!Därefter, en snabb promenad upp till det vackra teaterhuset – Varbergs Teater. Åh vad jag gillar gamla teaterhus! Väl där, redo för kvällens show av ”De redan frälsta” – och oj vilken show – allt från ljus, dekor, regi – och såklart musik och skådespeleri var exemplariskt genomfört. Eftersom vi lyckades missa föreställningarna i både Göteborg och Vänersborg (pga sjukdom och kanske lite lathet från min sida) så var det extra kul att vi lyckades genomföra den här lilla trippen ner till Varberg. Allt för konsten! Efteråt körde vi en after work från deras sida, och för oss en…after show på det Indiska stället jag nämnde tidigare följt av efterhäng i foajébaren på Varbergs Stadshotell med Riksteaterns crew.

TOE DIPPING & BYE BYE

Då vi båda jobbar med teater kändes det helt rimligt att ta kompledigt halva måndagen, vi hade ju trots allt spenderat söndagskvällen på en teater. Helt logiskt eller hur? Efter frukosten (som var helt prickfri förutom att jag saknade möjligheten att göra Bloody ”virgin” Mary – vilket saknas på dom flesta hotell i det här landet, skärpning Sverige!) så gick vi ner till havet och beundrade det anrika Kallbadhuset, kände sanden mellan tårna och doppade fötterna i det ISKALLA vattnet. Ett besök i Varberg är ju inte något besök i Varberg om man inte besöker fästningen. Så det gjorde vi såklart innan vi packade in oss i bilen och körde hemåt…eller rättare sagt, till jobbet. Tack å hej Varberg. Nästa gång önskar vi mindre dimma och varmare badtemperatur tack.

TRIPADVISOR REVIEW CLARION COLLECTION FREGATTEN …friendly staff, comfy beds with the giant pillow from heaven. Very good swedish-continental breakfast (diy bloody mary was the only thing that was missing). Extra points for free dinner every night! // Approved by worldbytina.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.