BY BOAT | FINNLINES

EUROTRIP 2018: The Ferry between Sweden and Germany in collaboration with Finnlines
 
SVERIGE – TYSKLAND. Vi funderade länge på bästa sättet att ta sig ner till Europa med bilen, och då vi varit på festival i en vecka kändes det definitivt som den bästa resvägen var att ta båten mellan Malmö – Travemünde istället för att köra Öresundsbron via Danmark. Vi var ganska trötta efter festivalen (brukar ju bli rätt lite sömn på en sådan tillställning, i kombination med en hel del öl). Dessutom ville vi vara extra utvilade när det stora äventyret började – roadtrip genom Europa!

Resultatet blev alltså en 9 timmars båtresa i rymlig hytt med havsutsikt, bekväm säng (eller egentligen 4 sängar att välja bland!) nytvättade lakan, egen dusch och toa. Rena rama lyxen efter två veckor i bil i kombination med en festivalvecka i tält med trasig luftmadrass med kottar och rötter som underlag (ja, ni fattar nog grejen haha). Efter vi rullat på färjan med bilen, med avgång klockan 22.00, intagit en välfylld buffé, lite tv-tittande och en hel natts sömn var vi framme i tyska Travemünde vid 7-tiden på morgonen.

Finnlines erbjöd en trevlig och smidig båtresa – extra plus att man kan resa på natten för att inte behöva missa en hel semesterdag. Färjan kostar visserligen lite mer men räknar man bort broavgifter och bensin så blir inte skillnaden så stor. Värt att vara lite bekväm ibland – bara att rulla av färjan och ut på autobahn med siktet inställt på vårt första stopp – Groningen i Nederländerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.