BELGIUM | BRUGES

EUROTRIP 2018: Belgium – Blankenberge & Bruges

Både Brygge och Blankenberge slog mig med häpnad. Brygge (Bruges på franska/engelska, Brugge på nederländska, Brügge på tyska) – med sina medeltida kvarlevor, vackra hus, mysiga restauranger, livfulla uteserveringar och vackra kanaler, som en mix med det bästa av Amsterdam, Venedig och Visby – och badorten Blankenberge med sin enorma strand!

Brygge chansade vi och parkerade längst med en gästhamnskanal. Det är egentligen inte tillåtet att bo i bil på vanlig parkering men kändes helt safe med alla båtar bredvid där folk bodde. Den största fördelen med liten bil, det hade inte funkat med husbil. Under två dagar (en kväll, en natt och en förmiddag) roade oss med att dricka belgisk öl, åt ”waffle on a stick”, köpte belgisk choklad (såklart) och åt en grym frukost på Le pain qotidien (rekommenderas!).

Vårt andra stop i Belgien blev badorten Blankenberge en bit utanför Brygge. Snacka om min förvåning när jag upptäckte att Belgien hade fantastiska stränder – who knew?! Här upptäckte vi en helt amazing sandstrand och en 350 meter lång brygga, Belgian Pier, från 1933. En känsloblandning av brittiska Brighton och Sunny Beach i Bulgarien.

Belgien blev mitt 56:e besökta land och rankade sig direkt upp på min Europa-topplista. Här måste jag verkligen spendera mer tid – men nu är det dags att utforska Frankrikes Atlantkust!

Blankenberge beach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.