WALES DOWN SOUTH

CARDIFF, PENARTH & BARRY ISLAND

Under min vistelse i Exeter bestämde jag mig för att åka till Wales ett par dagar och utforska Cardiff och de södra stränderna.

In English: During my stay in Exeter I decided to go to Wales for a couple of days and explore Cardiff and the beaches down south.

CARDIFF

Jag bodde på ett väldigt mysigt hostel i Cardiff för en otroligt prisvänlig kostnad, 235 kr per natt för ett rum med handfat. Gemensam dusch och toa utanför dörren. Anchorage Guesthouse. I Cardiff tog jag en promenad runt det gigantiska slottet, Wales stolthet och åt picnic i Bute park´s ”mini-Stonehenge” – Gorsedd Stones. Cardiff Bay blev min favoritplats i i staden. Många sevärdheter, skulpturer och en stadsfest med matmarknad och ett band som spelade dagen till ära. Här vill man hänga! Mitt bästa restaurangtips är Turtle Bay – om en gillar mat med karibiska influenser. Turtle Bay finns i nästan alla städer i södra Storbritannien.

In English: I Stayed at Anchorage Guesthouse, cute, clean and cheap. Approx 20 euro a night for a room with shared toilet & shower. In Cardiff I checked out the castle, and had lunch picnic in Bute park in the middle of the Gorsedd Stones (similar to Stonehenge but much smaller). My favourite spot became Cardiff Bay with nice sculptures and a small festival with bands playing and street food market. My best restaurant recommendation is Turtle Bay if you like food with Caribbean flavours. You can find Turtle Bay in almost every town of the southern parts of UK.

PENARTH

Från Cardiff tog jag en längre 2-mils promenad längst med Wales Coast Path till grannstaden Penarth, vid vattnet. Liknande Brighton med sin pebble beach och klassiska pir.

In English: I took a long 20 km walk to the neighbour city Penarth, along Wales Coast Path, next to the ocean. The city was similar to Brighton with it´s classical pier and pebble beach.

BARRY ISLAND

Min sista destination i Wales blev Barry Island, ett litet mini Coney Island med en lång fin strand och ett snart 100 år gammalt nöjesfält från 1920. Vill en inte hänga på beachen finns vackra promenadvägar som leder till fina utsiktsplatsen, The Vale of Glamorgan och Clemens walk.

In English: My final destination in Wales became Barry Island, jumped on the bus and about an hour later I had arrived to this little English version of Coney Island with a long beach and amusement park, 99 years old (1920). If you don’t wanna hang out on the beach there’s a nice coastal walk, The Vale of Glamorgan and Clemens walk with nice viewing points.

Wales överraskade positivt, så vacker natur! Dock blev inte Cardiff en av mina favoritstäder, för mycket misär. Många hemlösa som bodde i parkerna. Det kändes tragiskt att så många hade sina tält precis bredvid Cardiff´s stolthet – slottet. Kändes liksom inte rättvist när en är medveten om att just slottet drar in så mycket pengar från turismen men ändå kan staten inte hjälpa stadens invånare mer…

In English: Wales had surprisingly beautiful nature – but Cardiff I did not enjoy that much. Too much misery.

One thought on “WALES DOWN SOUTH

 1. Vad kul att du gillar mitt hemland Wales!
  Penarth är fint. Har en väninna där, så är där lite då och då.
  Barry Island är speciellt.
  Har skrivit om båda.
  Cardiff Bay och arkaderna gillar jag, men annars är Cardiff som vilken stad som helst. Ja, det finns en del misär i Cardiff, tråkigt, men tyvärr sant.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.