ONE NIGHT IN BANGKOK

The beginning of a great adventure.

Två dagar innan julafton påbörjade jag och mina 25 nya resepolare vårt Asien-äventyr med Rosa Bussarna (fast utan rosa buss) i Thailand. När ni läser detta kan ni nynna på ”One night in Bangkok” den hade jag i huvudet under typ hela Bangkok-vistelsen. Vi checkade in på ett hotell i stadsdelen Silom – bra area att hänga på om man inte har så mycket tid att utforska staden på. Bangkok har liksom inte en stadskärna utan det är väldigt utspritt, man får hitta sina egna favoritdelar. Ett ställe man inte bör missa är världens mest kända backpackergata – Khao San Road – här dricker man Singha och spanar på folk, en av mina favoritsysselsättningar. Julafton spenderade vi med maxad sightseeing, longtailbåt på floden, The Grand palace, Emerald Buddha, Reclining Buddha – och typ hundra andra Buddhastatyer och lika många tempel. Bangkok kryllar av dom. Ett av våra missions på resan startade här – att hitta bästa skybaren i varje stad (rooftops räknas också). Lebua State Tower levererade (dyra!) drinkar och julaftonsfirande på 64:e våningen. Grym utsikt! Jag har aldrig sett fyrverkerier från ovan förut. Check!

På juldagen vinkade vi bye bye till Bangkok för att ta oss vidare över gränsen till Kambodja via en inte helt okomplicerad gränskontroll. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.