THIS IS LONDON

LONDON. Staden en kan besöka hur många gånger som helst men ändå alltid finna något nytt i. Mina bästa tips oavsett om det är en lång eller kort resa är alltid att äta fish n chips på valfritt ställe, kolla in nån grym konsert och söndagshänga i Londons roligaste område, Camden. För mer inspo, checka in mina resedagböcker från mina fyra besök – since 2005. 

2018

12 TIMMAR I LONDON: Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Fish n chips och London Pilsner. 

På flygresan hem från Azorerna hade vi en 12 timmars layover i London. Det enda vettiga tyckte jag var att a National Express in till city (tågen var dessvärre inställda för renovering). A hade aldrig varit i London så jag valde ut några måsten (tror detta kan ha blivit min 6:e Londontripp i ordningen, om man inte räknar alla gånger jag åkt till Brighton via London). Valen föll på Westminister AbbeyBig Ben (som tyvärr också den höll på att renoveras), London EyeTrafalgar Square, en god Fish n chips på en typisk engelsk pub, Piccadilly Circus, drack London Pilsner, poserade vid en klassisk röd telefonkiosk (som nog användes som pissoar), fotade dubbeldäckare, beundrade kända häststatyn The Four Horses of Helios av Rudy Weller och en blixtvisit på mitt favvohak The Crobar (bästa rockplacet i stan) – som dessvärre var knöktjockt med folk så vi fick vända i dörrn.

2015

Day 1. Camden + Soho + Rock. Tåg + underground Kings Cross, kort, jättekort promenad till hotellet, sviten på nr 22 haha. Alhambra. Äventyrspromenad längst med floden och alla husbåtar och broar upp till Camden, shopping, pizza-lunch, vin. Ravedisco. Tunnelbana. Big Ben by night. Promenad upp till piccadilly (löjligt liten i jämförelse med time square haha). Virrade omkring i SoHo för att leta efter rockbaren Crobar. Found hit! Grymt ställe. Londons rockers samlade på ett och samma ställe. Bråktjejen. Finske killen. Raggaekillarna. Trevliga bartendrar, grym musik. Ja grym kväll helt enkelt. Hände där tills det nästan stängde, sen london-style-buss till kings cross, eftersom undergrounden inte går efter midnatt.

Day 2. Shopping + Sunday Roast + Michael Jackson. English breakfast. Promenad till Oxford Street. Upptäckte att kameran pajat (kan vart nån som tappade den i gatan igår) helvetesjävlaskit. Hur ska jag nu kunna bevisa att jag varit i London haha. And then we lost it and went completely crazy at Primark. Undrar just hur en väska, ett par hörlurar, 3 linnen, en klänning, en tröja, en kjol och 5 par strumpor ska få plats i lilla handbagaget?! Picnic-lunch i en park, underground till Covent Garden…och där hamnade vi i candy haven på Cyber Candy – 10 påsar double dip. Check! Sunday roost på supermegabrittisk pubrestaurang Nicholson’s Freehouse. Proppmätta gick vi på jakt efter Covent Garden-torget…som verkade ha gått upp i rök. Två som inte kan läsa en karta och inte vet åt vilket håll som är vart = jättedålig kombo. Efter nån timme hittade vi rätt, men fick skippa uteserveringsölen i solen då köerna va typ en mil långa. Åkte hem och power-wifi:de i 20 minuter på hotellet istället. Innan musikalen fördrinkade vi med rödvin & oliver. Musikalen = sexistisk dynga. Första fem minutrarna va helt okej, sen blev jag uttråkad. Tur det fanns öl i pausen – och ok att dricka i salongen. Andra akten bättre, men fortfarande besviken. Skadad och bitter (!?) efter att ha jobbat med scenkonst i 10 år. Burger King in bed!

Day 3. Reunion + Madame Tussauds + Abbey Road + Carnaby Street.  Mötte upp en av mina bästa vänner, Emma – som bott i England i massa år, just idag råkade hon befinna sig i London. Hurra! Snabbvisit på Svenska Ambassaden och sen öl, fika, lunch och catching up i solen. Jag och A hade fixat biljetter till Tussouds för att ta selfies med lite kändisar. Men helt ärligt vart jag lite besviken, saknade många ansikten, speciellt rocklegender, vart tog 70-80-tals rockarna vägen, den enda som representerades var Jimi Hendrix. Och Six Pistols, dom av några borde väl hyllas i London!? Men coolt ändå, och trots att jag är pyttekort själv så var det fascinerande att upptäcka hur korta vissa är i ”verkligheten”, trots sjumilaklackar. Sightseeingstop nr 2 blev att ta sig till världsberömda övergångstället på Abbey Road. Cool känsla att veta att Beatles där och då blev legender. Och yes – I crossed Abbey Road. Sen blev vi hungriga. Drog till Camden och käkade fish & chips på The Camden Eye som skröt med ”the best fish & chips in…Camden”. Med all rätt, supergod! Speciellt ärt-moset. Lite shopping, lite fika, lite kartläsning, lite brainstorming inför kvällen – tog oss slutligen till Soho och Carnaby Street. Där i närheten hittade vi ett fancy stället med fancy drinkar och fancy mat. Central & Co. Rekommenderas om man letar efter annorlunda smakkombinationer från världens alla hörn, som tex gravad lax från Sverige (fast jag tror dom menade norge). Detta var vår sista Londonkväll.

Day 4. Bye bye. Vi checkade ut och sa hejdå till sensommar London och drog hem till Sverige – med dunderförkylningen from hell. Tack för den.

2007
Bodde vid Earls Court på Garden View Hotell, bara två stjärnor men standarden var över förväntan! Spenderade tiden i Covent Garden, Portobello Road och Camden Town.
2005 åkte jag till London för första gången, detta var innan bloggens värld, när jag fortfarande gjorde scrapbooks från mina resor (som på den tiden inte hade hunnit bli så många). Men jag hade fantastiska vänner med mig och tillsammans utforskade vi alla sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace, Piccadilly Circus och Tower Bridge. Jag minns också att vi spenderade hela natten på flygplatsen, tror det var Gatwick, drack Smirnoff ice och lyssnade på någon som hade med sig en gitarr. Flygplatsväntan övergick till flygplatsparty.
Du som varit i London, vilka är dina bästa tips och hangouts?

2 thoughts on “THIS IS LONDON

  1. Jag hade en galet hög feber den enda gången jag varit i London, inte en jättekul resa. Det har ju helt klart färgat min bild av London, orättvist nog.
    Men jag älskade det lilla museet om St John 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.