WE GOT MARRIED | LANDVETTER AIRPORT

WE DO. The story how we became Mr & Mrs W. Historien påbörjades egentligen för ungefär två år sedan på en festival i Norge, men det är en helt annan historia. Nu fokuserar vi på vad som skedde två år senare, närmare bestämt den 31 augusti 2019.

THE WEDDING DAY

Yes we do! Vi sa ja! How we became Mr & Mrs W (…in secret). Hur en planerar en vigsel i hemlighet in 8 steg. How to plan i marriage in 8 steps. 

1. Fixa hindersprövning. Kan ta vääääldigt lång tid om den ena personen är skriven i ett annat land. Räkna med 2 månader. Get your wedding approved. This can take time. We waited 2 months.

2. Boka vigsel. Landvetter Flygplats – guldstjärna till VIP Service som lyckades boka lokal & vigselförrättare med mindre än en veckas varsel (vadå vara ute i god tid?). För summan av 4800 sek inklusive skumpa, vittnen och bröllopsgåva. Book location and a person who can marry you, we used VIP Service at Landvetter Airport.

3. Leta genom garderoben efter passande outfit. Valet föll på en nyköpt kimono som jag inte hunnit använda, en spetsbody från mormors gömmor, ett par second hand shorts i ljusblå denim och ett par klassiska träskor från fabriken i Nusnäs i Dalarna, landskapet där Mr W har sitt ursprung. Blått, fått, nytt, lånat (?). Pris 0 sek. Pick an outfit from your wardrobe. Re-use is king.

4. Giftemålet! Get married! Det är nu det händer, det är nu ni blir man och hustru forever and ever til death do you part.

5. Honeymoon. När du ändå befinner dig på flygplatsen är det ju lika bra att dra iväg på honeymoon direkt, efter en bröllopsmiddag bestående av räkmacka och bubbel. Destination Malta & Gozo. Ca 10000 sek för flyg och boende i fem nätter på tre olika boutique hotell. Since you are at the airport, go on honeymoon directly! Our pick of destination: Malta & Gozo.

6. Photoshoot. Väl på framme på Malta, eller ja I det här fallet grannön Gozo. Fira med bröllopstårta och arrangera ett photoshoot med hjälp av stativ och kamera med självutlösare. At destination: Eat wedding cake & organize a photoshoot.

7. Surprise, surprise! Välj ett foto från photoshootet och skicka ut samtidigt (obs mycket viktigt!) till familj och vänner. Wait for it….and boooom! Pick a photo from the photoshoot and tell your friends and family (surprise surprise!) that you just became Mr & Mrs W.

8. Married! Meddela resten av världen. Update your facebook status. Now you’re OFFICIALLY married both IRL and SoMe world.

THE DAY BEFORE D DAY

Mösexa i Oslo: Last night out as an unmarried couple! Arrangerar en ett hemligt bröllop blir det heller ingen svensexa eller möhippa – om en inte arrar den själv och slår ihop den till en ”mösexa”. Bättre att fira tillsammans än var för sig.

Kvällen innan vigseln spenderades med bärs på Trafalgar Pub – en klassisk engelsk pub precis som vi båda gillar. Därefter höjde vi ribban lite och drack fancy gindrinkar från Norge och Marocko på anrika Lorry och åt vietnamesiskt på Oslo Street Food. Vad vore en mösexa utan lite rock och punk, hej Aye Aye, tyvärr ingen spelning denna kväll men ett par öl dög fint. Strøget (ja det finns i Oslo också fast i annan tappning) blev vårt nästa stopp, öl och spela Mario Kart på Perestrojka och Goa-feeling bland kuddar och gungor på Karusell. Slutligen hamnade vi på dansant Raggae-spelning på No 53 innan det var dags att få några timmars sömn innan THE BIG DAY!

11 thoughts on “WE GOT MARRIED | LANDVETTER AIRPORT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.