TRAVEL STORY | I´M NOT GOD

Jag är inte Gud – En bussberättelse mellan Göteborg och Oslo 31 januari 2019

Planerad resa. Avfärd från Göteborg 17.30. Får ett sms om att bussen är 15 minuter försenad. Efter 30 minuter anländer den. Alla går på. Vi är på väg.

Blir stannade i tullen vid gränsen. Inget konstigt. 30 min senare och tre passkontroller senare är vi på rull igen. Åtminstone i en dryg timme när vi helt utan förvarning stannar vid en bensinstation.

Chaffisen ska ha rast i 45 minuter pga försening. Ett högt frustrerat pustande hörs i bussen. Ok. Inte chaufförens fel. Vi väntar. I 20 min. Sen börjar bussen köra igen. Återigen utan förvarning. Hinner ut på motorvägen. Kör några minuter när någon plötsligt inser. Vi saknar 4 personer!

Ojdå. Ingen känner dom. Ingen har deras telefonnummer. Förvirring uppstår. Något stressad busschaufför. Irriterad resenär försöker lösa situationen. Chauffören påpekar. Ganska högljutt – ”jag är inte gud”. Vi står still. Mitt på motorvägen. I bäcksvart mörker. Lastbilar kör förbi farligt fort. Det känns inte bra.

Den lösningsorienterade resenären kommer på – vi ringer macken! Lösning: Dom 4 kvarglömda får ta taxi. 3 mil kvar till Oslo. Men resan är inte slut här. En vägarbetskö och en buss i diket (tack och lov inte vår) anländer vi till slutdestinationen Oslo Central. 160 minuter efter planerad ankomsttid.

Planerad ankomst 20.50. Faktisk ankomst 23.30.

Slutsats. Det blir inte alltid som man planerat. Alla resor. Långa som korta kan bli mer äventyrliga än planerat. Det ska bli kul att slå sig in i resebranschen – en erfarenhet rikare. Och det blev ju en kul travel story av det hela. Med vänlig hälsning er blivande resekonsult.

Ps. Chaffisen gjorde bara sitt jobb och löste det så bra han kunde i en, eller ja …flera stressiga situationer. Cred!

Har ni några roliga reseberättelser att dela med er av, där det liksom inte blev riktigt som ni tänkt er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.