GOTHENBURG | HOTEL ROYAL

A TRAIN TRIP TO HAMBURG. Göteborg, Sveriges näst största stad belägen ca 3 timmar från samtliga huvudstäder i Skandinavien. Stockholm, Oslo och Köpenhamn. En väldigt bra utgångspunkt för en tågresa med andra ord.

Vistelse i samarbete med Hotell Royal

Väl framme i staden Göteborg checkar jag in på det familjeägda Hotel Royal bara ett par minuter från centralstationen, hotellet visar sig vara Göteborgs äldsta hotell, byggt 1852. Det känns i väggarna. Ägarna har valt att fokusera på att behålla sina historiska anor och visa upp det. När du står i hotellfoajén, Titta upp i taket så förstår du vad jag menar. Servicen är on top bland annat serveras gratis ”afternoon tea” med en fantastiskt god kaka som jag åt medan jag läste senaste numret av Vagabonds Resemagasin. Utbudet av magasin var stort, inte ofta man ser det på svenska hotell längre. Även frukosten var toppen, extra eloge för deras citron och ingefärsshots – precis en sådan som behövs när en går upp i ottan för att hinna med morgontåget ner till kontinenten. Next stop Copenhagen!

In English: Hotel Royal Göteborg, since 1852. Wanna stay in the oldest hotel In Gothenburg? This is your pick. A family owned hotel close to the central station – the perfect spot for traintrotters. It´s stylish but still cozy – AND they serve ”afternoon tea” or in Swedish ”fika” for free along with the magazine by choice. When in the reception, don’t forget to look up… The breakfast buffet was unpickable served on plates with an old fashion touch and the lemon and ginger shots was on top. They nailed it. From now on this will be my first choice for a stopover or weekend hangout in Gothenburg.  Isn´t it great that Gothenburg is approx 3 hours away from all three of the Scandinavian capitals?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.